Met het Slow Living concept wint Vakantiepark Mölke de Entree Award voor 'Best new holiday concept'. (Foto: Ming Chao)
Met het Slow Living concept wint Vakantiepark Mölke de Entree Award voor 'Best new holiday concept'. (Foto: Ming Chao) Foto: Ming Chao

Vakantiepark Mölke wint Entree Award ‘Best new holiday concept'

Vakantiepark Mölke in Zuna is de winnaar van de Entree Award, binnen de categorie 'Best new holiday concept'. De Entree Awards behoren tot dé horeca en leisureprijzen van Nederland. 

ZUNA - De Entree Awards worden uitgereikt aan toonaangevende, vernieuwende bedrijven in de hospitalityindustrie. Naast Mölke stonden vier andere bedrijven welke kans maakten op de award in de categorie ‘Best new holiday concept’. De genomineerden uit deze categorie zijn volledig nieuw óf gerestyled en een toevoeging op het bestaande leisure-segment. Bij het selecteren van een winnaar werd onder andere gelet op de uitvoering, originaliteit, duurzaamheid en de toekomstbestendigheid van het concept. Tijdens een bedrijfsbezoek kreeg de vakjury de kans om met eigen ogen te zien hoe vakantiepark Mölke aan de Regge eruitziet. Er werd gesproken over de toekomst van Mölke, het ontstaan van het bedrijf en over waar het park nu is. Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding langs alle afdelingen en faciliteiten op het vakantiepark. 

De awards werden op maandag 28 november door de drieëntwintig-koppige jury uitgereikt in Theater Amsterdam. Een aantal lovende woorden van de vakjury: “Er is heel goed nagedacht over het concept ‘slow living’. Dit probeert Mölke overal in door te voeren, maar wel met een jonge, festivalachtige sfeer. De jaarhuurders hebben een heel plan gekregen hoe ze kunnen verduurzamen en hoe ze hun huisjes kunnen laten aansluiten bij de look&feel van het park. De ondernemers betrekken dus de huurders echt bij het concept. Ze hebben daarnaast ook over kleine dingen nagedacht die de jury aansprak. De speeltuinen voor de kinderen zijn bijvoorbeeld aangelegd op een manier waardoor ze altijd in het zicht zijn van de horecagelegenheden, zodat de ouders op het terras kunnen zitten als de kinderen aan het spelen zijn. Het vaste restaurant ziet er sfeervol uit en elk personeelslid begroet de gasten. Ook hebben ze een grote winkel waar lokale producten zoals kaas en wijn worden verkocht. In de zomer hebben ze op het terrein ook een erg lekker pop-uprestaurant. De winnaar!”

Het bedrijf van de familie Van de Maat bestaat al bijna vijftig jaar, maar vernieuwt continu. Het concept 'slow living' is bedacht door mede-eigenaren Rutger en Denise van de Maat. Slow living is een levensstijl waarbij er in deze drukke wereld toch tijd wordt gemaakt voor jezelf en naasten. Het doel van vakantiepark Mölke is om de eerste stappen naar slow living te zetten tijdens een (korte) vakantie.