Getty Schepers van DatingOost en Richard Nijkamp, eigenaar en kok van restaurant Anno 1987.
Getty Schepers van DatingOost en Richard Nijkamp, eigenaar en kok van restaurant Anno 1987. Foto:

Speeddaten voor alleenstaande senioren in Wierden en omgeving

Bij een speeddate denkt men vaak aan jongere deelnemers, maar DatingOost, relatiebemiddeling voor senioren, organiseert juist voor oudere alleenstaanden een speeddate. 

WIERDEN -  Op donderdagmiddag 15 december 2022 kunnen singles van ongeveer 63 tot 75 jaar uit Wierden en omgeving elkaar ontmoeten in restaurant Anno 1987 (voorheen het Anker) tijdens een speeddate.

First Dates in Wierden? Als het aan Getty Schepers van het organiserende datingbureau ligt wel. “Ja, onze speeddates zijn bijna hetzelfde als First Dates, het bekende tv-programma, dat klopt. Alleen bij speeddaten spreek je álle deelnemers op één middag. Tijdens een speeddate noteer je op je eigen lijst wie je het leukste vindt en wie je nog wel een keer opnieuw zou willen zien, maar dan wat langer. Deelnemers krijgen de kans om in een gesprek van zo’n 8 minuten te kijken of er een wederzijdse klik is. Er is veel eenzaamheid onder senioren en speeddaten is best onbekend in het oosten. De deelnemers komen vanuit alle omliggende plaatsen. Het is laagdrempelig, eenvoudig en je hebt een hele leuke middag.”

Eigenaar en kok Richard Nijkamp van Anno 1987 belooft dat de deelnemers het aan niets zal ontbreken; gastvrij zoals altijd. Getty: “Dating Oost begeleidt de gehele speeddate. Men hoeft bij interesse in die ander alleen maar ja op de lijst te noteren. Het is volledig anoniem, niemand ziet wat jij invult. Na afloop leveren de deelnemers bij ons de lijsten in. Wanneer er bij beide een JA is aangekruist, dan worden de telefoonnummers uitgewisseld door ons. Vervolgens nemen de singles zelf contact met elkaar op om uitgebreider op date te gaan.”

Volgens Getty is er heel veel behoefte aan een leuke partner om weer samen gezellige dingen mee te doen. “Wij zijn een relatiebemiddelingsbureau voor 60-plussers en matchen alleenstaanden in deze leeftijdsgroep en kennen als geen ander de soms verdrietige verhalen achter die bijvoorbeeld altijd lachende en actieve opa of oma. Men loopt niet te koop met eenzaamheid… Samen is vaak zoveel leuker.”

Persoonlijk ontvangst bij de entree, dit voelt vertrouwd en stelt gerust. Deelname is 37,50 euro inclusief koffie bij binnenkomst en in de pauze een hapje en drankje. Deelname uitsluitend na aanmelding via de DatingOost website of via 0546-492899.

www.datingoost.nl