Ongeoefende wandelaars kunnen bij Ambulare trainen voor de vierdaagse
Ongeoefende wandelaars kunnen bij Ambulare trainen voor de vierdaagse

Trainingen voor wie een vierdaagse wil lopen

Algemeen

WIERDEN - Elk jaar beginnen mensen met het maken van goede voornemens. Kilo’s kwijt raken, stoppen met roken, meer bewegen, dus beginnen met wandelen of hardlopen. Maar soms kan het moeilijk zijn om die goede voornemens daadwerkelijk om te zetten in goede gewoontes.

Bij Wandelvereniging Ambulare in Wierden is er de mogelijkheid om te gaan trainen voor een vierdaagse zodat deelnemers goed getraind hiervoor van start kunnen gaan en deze ook uit kunt lopen. Ambulare begint dit jaar op woensdag 23 november 2022 met de vierdaagsetraining voor de “nieuwelingen”.

In de maanden november en december wordt er elke woensdagavond om 19.00 uur gewandeld. Ongeoefende wandelaars beginnen in november met de 5 km, en daarna de 10 km. Vertrek is telkens bij het zwembad De Kolk.

In januari 2023 begint Ambulare met de twee wekelijkse training, telkens op de zaterdag. Te beginnen met 20 km en geleidelijk aan opbouwend tot en met de 30 of 40 km, afhankelijk van de afstand die iemand bij de vierdaagse wil gaan lopen.

Voor meer informatie kunnen mensen op woensdagavond terecht bij zwembad De Kolk of bel met Wim Geertman: 06-12040003.