Steenfabriek De Werklust.
Steenfabriek De Werklust. Foto:

Winterwandeling bij steenfabriek De Werklust zondag 18 december

Op zondag 18 december kan er vanaf steenfabriek de Werklust de Winterwandeling gewandeld worden rondom het mooie Losser. Vanaf het startpunt in het entreegebouw van de steenfabriek aan de Smuddeweg 3 in Losser kan men een tocht maken van 8 of 17 kilometer. 

LOSSER - De korte tocht kan men starten tussen 10.30 en 13.00 uur, de lange tocht tussen 10.30 en 12.00 uur. Om in te schatten hoeveel wandelaars er verwacht worden vragen zij u zich hiervoor aan te melden via de website van steenfabriek de Werklust: www.steenfabriekdewerklust.nl). Via "Plan uw Bezoek/reserveren” kan men aangeven met hoeveel personen u komt. In de berichtenbalk zet u "Kerstwandeling” met de gewenste afstand. Bellen of mailen met de reserveringslijn kan ook. De kosten zijn 5 euro per persoon voor de wandeltocht inclusief bij terugkomst op de Werklust een kop koffie, thee, chocolademelk of glühwein met krentenwegge of cake.

Wil men bij de terugkomst de mooie kerstexpositie bezoeken dan zijn de kosten 7,50 euro per persoon (dat is dus inclusief wandeltocht, drankje en krentenwegge of cake). Kinderen tot en met 12 jaar betalen voor de wandeltocht inclusief drankje 2,50 euro, achteraf kunnen zij gratis de kerstexpositie bezoeken. Onderweg bestaat er de mogelijkheid om te genieten van een versnapering, deze kosten zijn voor eigen rekening.


Naast de elk jaar met wisselende groepen ingerichte kerstexpositie is er ook het kerstmannenmuseum met 3.500 kerstmannetjes die beide bezocht kunnen worden van donderdag 15 december tot en met zondag 8 januari. In deze periode is het van donderdag tot en met zondag van 12.30 - 16.30 uur zonder afspraak te bezoeken en op maandag tot en met woensdag op afspraak Daarvoor kunt u bellen of mailen met de reserveringslijn van de steenfabriek, (06-22172649 en/of steenfabriekdewerklust@gmail.com).


Voor een goed kerstgevoel organiseert men op zaterdag 24 december van 16.30 tot 20.30 uur de jaarlijks terugkerende lichtjesavond. U loopt over het terrein van de steenfabriek vergezeld door 1.500 kaarslichtjes naar de kerstexpositie en het kerstmannenmuseum en bij terugkomst bij het entreegebouw hebben de vrijwilligers van de Stichting een heerlijke kop chocolademelk of glaasje glühwein (tegen vrije contante gift) klaarstaan. De entreeprijs voor kinderen van 4 - 12 jaar is 2 euro per kind en vanaf 13 jaar en voor volwassenen 4,50 euro per persoon. Kom ook genieten van de sfeer!