Wereldlichtjesdag moet een wereldwijde golf van licht opleveren.
Wereldlichtjesdag moet een wereldwijde golf van licht opleveren. Foto:

Samen stilstaan bij een verlies op Wereldlichtjesdag op 11 december

Voor ouders, broer(s), zus(sen), opa’s en oma’s van een overleden kind, maar ook alle anderen die zich op welke wijze ook betrokken voelen bij het verlies van een kind is er jaarlijks Wereldlichtjesdag. Ook in Oldenzaal staan we hier samen bij stil dit jaar.

DEURNINGEN - Ieder jaar op de tweede zondag in december is er sinds 1997 Wereldlichtjesdag. Wereldwijd komen mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken en steken zij om 19.00 uur een kaarsje aan. Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat hierdoor een golf van licht, zodat de wereld een beetje lichter wordt voor de mensen die hun kind hebben verloren en daarbij mogen beseffen dat zij niet alleen zijn met hun verdriet.


Ook in Oldenzaal en omstreken wordt hier aandacht aan gegeven. In samenwerking met ouders van overleden kinderen wordt er een Samenzijn georganiseerd. Echter deze uitnodiging is voor allen, gelovig of niet-gelovig, die graag hierbij aanwezig willen zijn. Dit Samenzijn vindt plaats op zondag 11 december in de Plechelmuskerk in Deurningen om 19.00 uur. De inloop is vanaf 18.30 uur en om 19.00 uur start men met het ontsteken van een mooie kaars. Met mooie gedichten, muziek en zang staan we met z’n allen stil bij alle kinderen, jong of oud, die wij in onze harten meedragen. Bij binnenkomst kan men de naam van een kind noteren, zodat de naam genoemd wordt en er ook een kaars voor hem/haar mag branden. Na afloop is er de mogelijkheid om met een kopkoffie/thee met elkaar na te praten.

Pen