Inzameling fleecedekens voor kinderen in de kou

De ParochiĆ«le Caritas Instelling van de Plechelmusparochie zamelt dekens in voor kinderen die als gevolg van energiearmoede in de kou zitten. Het gaat lokaal om zo'n 125 kinderen. 

OLDENZAAL - In samenwerking met de voedselbank wil men al deze kinderen in de week voor Kerstmis een fleecedeken geven. De PCI roept daarom op om dekens te doneren. Deze kunnen bij alle kerken en de diverse lokale pastorale steunpunten ingeleverd worden of in weekends rond de vieringen, uiterlijk op zondag 18 december.

Men kan ook dekens inleveren op werkdagen van 14.00 tot 17.00 uur bij de CoCeR in Rossum en op maandag- en vrijdagmiddag bij de inloop in het Centraal Secretariaat. De laatste inlevermogelijkheid is op zondag 18 december tijdens de Plechelmus OPEN, van 11.00 tot 15.00 uur in de Plechelmusbasiliek.


Door de flink gestegen energieprijzen hebben veel mensen het lastig gekregen. Zij moeten bewust kiezen tussen verwarming of andere uitgaven; dit is ook wel bekend als energiearmoede. In 'normale' jaren kampen al een half miljoen huishoudens met dit probleem. Dit zal nu hoger zijn door de gestegen kosten.