Een bewezen effectieve training in nog geen 20 minuten: TurtL maakt het leuk en makkelijk om te werken aan de vitaliteit. Foto links: oprichter Robert Vervloet
Een bewezen effectieve training in nog geen 20 minuten: TurtL maakt het leuk en makkelijk om te werken aan de vitaliteit. Foto links: oprichter Robert Vervloet Foto: Robbert Brink

Feestelijke opening van TurtL Oldenzaal

Algemeen

Eén keer per week sporten en tóch een merkbaar resultaat bereiken? Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn. Toch laat het innovatieve sportstudio-concept TurtL zien dat het anders kan. In maart dit jaar openden zij hun tweede vestiging in Oldenzaal. Komende week is de officiële en feestelijke opening.

OLDENZAAL - TurtL’s concept staat haaks op wat veel mensen gewoon voor waarheid aannemen: dat je alleen resultaat bereikt wanneer je minstens drie keer per week een uur naar de sportschool gaat. Maar meer is zeker niet altijd beter, zo benadrukt oprichter Robert Vervloet. Men gebruikt de tijd in de sportschool lang niet altijd efficiënt - en de begeleiding laat vaak te wensen over. Een ander manco is dat we onszelf weliswaar beloven dat we zéker naar de sportschool gaan. “Maar soms heb je geen zin, en dan sla je over. Zo ga je al snel van drie naar één bezoek in de week”.

De insteek van TurtL is trainen volgens het bewezen concept van Slowmotion High Intensity Training; met de pakkende afkorting S.H.I.T. In een sessie van nog geen 20 minuten werkt men op 6 verschillende apparaten aan circa 85 procent van alle spiergroepen. Doel is om bij élke oefening de fysieke grens van het lichaam op te zoeken en te verleggen. Deze trainingsinsteek is intens, maar goed toepasbaar voor een brede doelgroep. Naast het intense trainen is ook het herstel belangrijk; vandaar één sessie per week.

TurtL heeft inmiddels zo’n 75 mensen die trainen volgens deze methode; variërend in leeftijd van 20 tot 80 jaar. De goede, persoonlijke begeleiding is voor hen een echte aanwinst. De trainer bewaakt de voortgang en voorkomt dat mensen onbewust gaan ‘smokkelen’ met de oefeningen. Bovendien is een wekelijkse sessie van 20 minuten goed in te plannen voor veel mensen, wat een extra stok achter de deur is om te gaan. Om de voortgang inzichtelijk te maken, gebruikt TurtL eigen software om de trainingsresultaten vast te leggen. De training heeft een positief effect op de gehele gesteldheid van het lichaam, van de weerstand tot het cardiovasculair systeem.

Dit is tevens een ideaal moment om te beginnen met trainen voor wie straks op wintersport gaat. Wie nu begint en twaalf weken traint, staat straks fit en vitaal op de skipiste: je hebt minder snel verzuring van de spieren en herstelt sneller, waardoor je het maximale uit de skivakantie haalt.

Naast de ‘gewone’ bezoeker die aan zijn of haar gezondheid wil werken ziet Robert Vervloet ook mooie voordelen voor bedrijfsmatige toepassing van dit concept. Zo kunnen trainingssessies voor werknemers gepland worden tussen de afspraken of werkzaamheden door. Een ondernemer kan TurtL’s training aanbieden als bedrijfsfitness. Hierbij profiteert de werknemer van een betere vitaliteit - en de werkgever van een gezondere kracht met minder uitval. Een mes dat aan twee kanten snijdt dus.

In mei vorig jaar werd de eerste TurtL-vestiging geopend in Enschede en in maart dit jaar ging TurtL van start in Oldenzaal aan de Eekboerstraat 62, in verzamelpand UNIT. Komende woensdag 5 oktober is de feestelijke opening door sportwethouder Rob Christenhusz die eerder al kennis maakte met het concept. Alle belangstellenden zijn op 5 oktober vanaf 19.00 uur welkom voor de opening, met om 20.00 uur een afsluitende gelegenheid om uitgebreid te netwerken. Voor iedereen die naar de opening komt om kennis te maken, stelt TurtL 1 maand gratis trainen in het vooruitzicht en betaal je geen inschrijfgeld bij het aangaan van je lidmaatschap. TurtL is gevestigd aan de Eekboerstraat 62 (verzamelpand UNIT) in Oldenzaal. Via de facebookpagina van TurtL Oldenzaal kan iedereen zich aanmelden voor dit evenement! Kijk voor meer informatie op: www.turtl.nl 

Afbeelding