Voor het derde jaar op rij geen gezamenlijk kerstconcert. Deze keer zijn de energieprijzen spelbreker.
Voor het derde jaar op rij geen gezamenlijk kerstconcert. Deze keer zijn de energieprijzen spelbreker. Foto:

Gezamenlijk kerstconcert in Mariakerk weer afgelast

Het gezamenlijke kerstconcert van de samenwerkende koren in Losser is helaas afgelast. Dit zou gehouden worden in de Maria Geboortekerk op zondag 18 december.

LOSSER - Het Martinikoor, Cantica Nova, IntoMusic en gemengd koor St Caecilia zouden gezamenlijk optreden voor een gezellig kerstconcert. De afgelopen twee jaren kon dit niet gehouden worden als gevolg van de geldende coronamaatregelen. Dit jaar komt de afgelasting door een meer praktisch probleem: de hoge energiekosten voor het verwarmen van de kerk. Om de kerk in deze crisistijd te verwarmen voor het kerstconcert brengt te hoge kosten met zich mee voor de gezamenlijke koren. "We hopen dat in 2023, na veel geduld, het jubileumkerstconcert alsnog doorgang kan vinden. We wensen u een zalig kerstfeest en een gezond nieuwjaar", aldus de gezamenlijke verklaring van de koren.

Het is helaas niet ondenkbaar dat nog meer activiteiten in de kerken zullen sneuvelen als gevolg van de energiekosten. Zo werden in veel kerken al maatregelen genomen zoals het lager zetten of uit laten van de verwarming. Kerkgangers en bezoekers zijn dan aangewezen op een warme trui of dekentje bij de diensten.