Poster van het komende kerstconcert.
Poster van het komende kerstconcert. Foto: Bjorn Keizers

Kerstconcert koren en St Cecilia in Pancratiuskerk

In deze tijd van het jaar staat de agenda uiteraard weer bomvol met kerstconcerten. Zo kunnen ook mensen in Vasse weer sfeervol genieten van kerstmuziek. Muziekvereniging St. Cecilia geeft namelijk op zaterdag 17 december een kerstconcert.

VASSE - Het koor van de Pancratiuskerk en St. Cecilia geven weer een daverend optreden in de prachtig versierde kerk. Aanvang is om 19.00 uur, dus het zal een sfeervolle aangelegenheid worden. De zang is in handen van het dames- en herenkoor van Vasse, aangevuld met een groep enthousiaste kinderen van de Mariaschool. Voor de kinderen alvast een voorproefje voor de viering van kerstavond 24 december. Vooraf klinken de midwinterhoorns en zullen de vuurkorven buiten branden. Jan Veldhuis heeft voor deze avond een prachtige kerstgedachte. En natuurlijk enkele liederen waarbij iedereen mee kan en mee mag zingen. Na het concert is er achterin de kerk heerlijke warme chocolademelk met wat lekkers voor iedereen. Voor de onkosten staat er dan een bus, waarin men een vrije gift kan doen. Natuurlijk klinken dan buiten nog de midwinterhoorns. Iedereen is van harte welkom.

Voor St. Cecilia markeert het concert ook een beetje de opmaat naar het komende jubileumjaar. In 2023 vieren zij namelijk het 100-jarig bestaan. De muziekvereniging bestaat uit diverse afdelingen: fanfare, slagwerkgroep, het jeugdorkest, de jeugdslagwerkgroep en een gelegenheidskwintet. De fanfare is de oudste tak, sinds 1923.