De Tecnam P92 waar deelnemers straks in kunnen vliegen onder begeleiding van een ervaren instructeur.
De Tecnam P92 waar deelnemers straks in kunnen vliegen onder begeleiding van een ervaren instructeur. Foto: Picasa

Ervaar zelf het microlight vliegen bij TULV instapdag

De Twentse Ultralichte Vliegclub houdt zich alweer enkele jaren bezig met het mogelijk maken van de microlight (MLA) vliegerij in Twente en de wijde omgeving. Op zaterdag 15 oktober houden zij weer een instapdag voor alle 'dromers' die mogelijk ook willen gaan vliegen.

NORDHORN - De club is gevestigd net over de grens op het vliegveld Nordhorn Lingen (EDWN voor de kenners). Iedereen met serieuze interesse om het RPL/MLA-brevet te halen kan deelnemen. De dag begint dan om 11.00 uur met twee theorielessen, waarin men de basis leert over hoe een vliegtuig vliegt, de besturing, apparatuur aan boord en navigatie in de lucht.

's Middags volgt een praktijkles waarbij men onder begeleiding van ervaren instructeurs gaat vliegen. Sinds september heeft de TULV ook de beschikking over haar nieuwe Aeroprakt A32, de trots van de club. Daarnaast vliegt men ook met een Tecnam P92 Echo Classic De Luxe.


Deelname aan deze dag kost 100 euro per persoon, inclusief de lunch.Voor meer informatie: info@tulv.nl of 06-22 79 36 35. Kijk ook op: www.tulv.nl