Pas op voor inbraken in december: hoog risico!

De Twentse politiekorpsen en gemeenten adviseren inwoners om in de decembermaand extra alert te zijn op het risico van een inbraak. Helaas is december ook voor inbrekers een ware feestmaand.

HENGELO - De politie signaleerde in voorgaande jaren ook altijd duidelijke pieken qua inbraken in december. De donkere periode van het jaar is hoe dan ook aantrekkelijk voor deze 'beroepsgroep', aangezien we collectief meer binnen zijn en dus ook minder snel opmerken wat er buiten gebeurt.

December biedt daarnaast ook nog andere goede kansen voor inbrekers om hun slag te slaan. Zo gaan veel mensen immers op kerstvakantie of brengen de kerstdagen door bij familie. Wie op eerste of tweede kerstdag een donker huis heeft, is overduidelijk niet aanwezig. En de inbreker maakt er dankbaar misbruik van.

De politie adviseert naast het gebruik van goed hang- en sluitwerk ook het gebruik van tijdsschakelaars voor de verlichting. Een verlichte woning maakt namelijk sneller een bewoonde indruk, waardoor een inbreker minder snel toe zal slaan. Vergeet ook goede buitenverlichting niet; een inbreker werkt niet graag in het licht. Ziet u iets verdachts in de straat? Men mag bij verdachte situaties gelijk 112 bellen. Hiermee is de pakkans van een eventuele dader groter.