Daan Rots is met FC Twente weer in training. (Foto: FC Twente Media)
Daan Rots is met FC Twente weer in training. (Foto: FC Twente Media) Foto:

Daan Rots ziet uit naar wedstrijd tegen Bryan Ruiz

Voor de spelers van FC Twente zit het winterstopje er weer op. De training is weer begonnen richting het tweede deel van de competitie. “Dat we weer in training zijn is eigenlijk wel lekker’’, zegt Daan Rots, geboren in Groenlo en afkomstig uit de eigen jeugdopleiding.

Enschede – Daan Rots (21) maakte in januari 2021 zijn debuut voor FC Twente, in de uitwedstrijd tegen FC Emmen, als invaller voor Luka Ilic. Zijn debuut in de basis was op 16 mei 2021, thuis tegen ADO Den Haag. Rots scoorde. Vorig seizoen maakte Rots drie goals. Dit seizoen wacht de aanvaller, die onlangs bijtekende tot 2025 plus nog een optie voor een extra jaar, nog op zijn eerste doelpunt. Wel was hij uitblinker op de 10-positie in de gewonnen thuiswedstrijd tegen PSV.
De winterstop van tweeënhalve week in verband met Qatar noemt Rots ‘heel apart’. “Normaal heb je niet zo’n lange periode geen competitie. Op zich was tweeënhalve week vrij wel relaxed. Maar het is wel lekker om weer in training te zijn. Alleen is het wel een beetje koud.’’

Dat gaat veranderen als FC Twente in het warme Costa Rica verblijft voor de afscheidswedstrijd van Bryan Ruiz. "Costa Rica lijkt me wel heel mooi. Het is wel wat anders dan een trainingskamp in De Lutte. En Bryan Ruiz is natuurlijk een Twente-icoon. In het kampioensjaar ging ik eigenlijk voor hem kijken. Hij was dé ster van Twente. Ik weet nog hoe hij voetbalde, wat voor flair hij had in zijn spel.'' De trip naar Costa Rica duurt twaalf dagen.