Het was druk met jonge gitaristen in Metropool.
Het was druk met jonge gitaristen in Metropool. Foto:

Kort nieuws

VVD stelt kieslijst vast

HENGELO - De algemene ledenvergadering van de Overijsselse VVD heeft de kieslijst vastgesteld voor de verkiezingen voor Provinciale Staten van 15 maart 2023. Erwin Hoogland was in de vergadering van 8 oktober door de leden al tot lijsttrekker gekozen. Mark Boumans, de voorzitter van de kandidaatstellingscommissie die het regiobestuur adviseerde, lichtte het proces toe en onderbouwde het advies. John Joosten, regio-voorzitter, kreeg op het eerste verzoek de handen op elkaar als goedkeuring voor de volledige lijst. Uit nagenoeg alle gemeenten heeft de VVD een kandidaat. Lijsttrekker Erwin Hoogland: ”Ik ben ontzettend blij met dit team, een mooie vertegenwoordiging van onze provincie met veel kennis en ervaring.” Voorzitter John Joosten geeft aan trots te zijn: “Deze mensen kunnen Overijssel mooier en beter maken.” 

Inschrijving Open Podium 

HENGELO - Talent uit Overijssel opgelet! Schouwburg Hengelo, Deventer Schouwburg en Zwolse Theaters slaan de handen ineen en organiseren aankomend jaar de talentenjacht ‘Open Podium Overijssel’, waarbij deelnemers zich mogen presenteren op een professioneel podium en waarbij zij kans maken op een hoofdprijs van maar liefst € 2.500,-. De inschrijving voor de voorrondes is gestart. Open Podium Overijssel staat open voor deelnemers uit alle theatergenres: van dans tot opera, van cabaret tot rap, van musical tot rock. Leeftijd of ervaring is niet van belang, talent wel. Zowel groepen als individuele deelnemers kunnen zich inschrijven, maar dienen wel woonachtig óf afkomstig te zijn uit Overijssel. Tijdens één van de voorrondes in Zwolle, Deventer of Hengelo treden de kandidaten op voor publiek en jury. Hier strijden zij om een plek in de halve finales. Na de halve finales wordt bepaalt wie deel mag nemen aan de grote finale in Schouwburg Hengelo op zaterdag 13 mei 2023. De data van de voorrondes zijn terug te vinden op de websites van de deelnemende theaters. Behaalt een act een plek in de finale van Open Podium Overijssel 2023? Dan maken ze kans op geldprijzen. Tijdens de finale wijst de vakjury drie winnaars aan en kennen zij de juryprijzen toe met als hoofdprijs een geldbedrag van € 2.500. Daarnaast speelt het publiek een belangrijke rol: zij wijzen de winnaars van de publieksprijzen aan. Inschrijven voor Open Podium Overijssel 2023 is gratis en kan door een online inschrijfformulier in te vullen die te vinden is op de sites van de theaters. Inschrijven tot en met 15 januari.

Spirituele avond

HENGELO - Theo Jeukens verzorgt met numerologie een spirituele avond. "Hij is gespecialiseerd in de numerologie voor de jeugd. Juist als je nog jong bent is deze kennis zeer waardevol.", aldus de organisatie. Wijkcentrum 't Lansink, Twijnstraat 8, Hengelo. Op 14 december 20 tot  22 uur. Kosten 7 euro. Info: 074-2772836 of www.spiritueeldrieluik.nl

Bingo bij Juliana'32

HENGELO - Er is weer een bingo bij Juliana'32. Op donderdag 8-december in de kantine van deze voetbalclub aan de Zwavertsweg 108. De kantine is open om 13 uur. De bingo is van 14 uur tot 16.30 uur.  

Wintermarkt PKN Hengelo

HENGELO - PKN Hengelo houdt samen met InteraktContour dagbesteding voor mensen met niet aangeboren hersenletsel een veelzijdige kerstwintermarkt in de Waterstaatskerk aan de Deldenerstraat 18. Die is op zaterdag 10 december van 14 tot 17 uur. Er zijn activiteiten voor en door jong en oud. Diverse kraampjes zullen binnen staan om u van de nodige kerstspullen te voorzien. Kerstbakjes, kerstkaarten, kerstballen zullen te koop zijn. De deelnemers van InteraktContour verkopen zelfgemaakte kerstdecoraties en bakproducten uit eigen bakkerij, zoals cake, appeltaart, brood. Natuurlijk ontbreken het hapje en drankje niet. Koffie met wat lekkers, warme chocomelk, glühwein, snert. Verder kan aan spelletjes worden meegedaan, waarbij prijzen te winnen zijn. De middag wordt muzikaal omlijst met optredens. 

Energiekrediet voor bedrijven

HENGELO - De gemeente Hengelo biedt een kredietmogelijkheid aan voor Hengelose bedrijven die door gestegen energielasten in de problemen komen. Deze kredietmogelijkheid geldt tijdelijk totdat de landelijke regeling ‘Tegemoetkoming Energie Kosten' (TEK) van kracht wordt. De TEK-regeling is naar verwachting pas medio 2023 aan te vragen. Veel bedrijven worden echter nu al met fors gestegen energielasten geconfronteerd. Gezonde bedrijven komen hierdoor in de problemen en moeten noodgedwongen hun bedrijf beëindigen. Of ze komen in de schuldsanering terecht. De gemeente Hengelo wil levensvatbare bedrijven ondersteunen door met dit energiekrediet een tijdelijk vangnet te bieden. Het college van burgemeester en wethouders van Hengelo heeft beleidsregels voor het Hengelose Energie Krediet (HEK) vastgesteld. De regeling geldt voor ondernemers die met hun bedrijf in Hengelo zijn gevestigd. Belangrijkste voorwaarde voor verstrekking van het krediet is dat het om een levensvatbaar bedrijf gaat, dat enkel door de hoge energielasten in de problemen dreigt te komen. Het maximale krediet per onderneming bedraagt 10.000 euro en het krediet wordt verstrekt tegen een rentepercentage van 2% Om voor het krediet in aanmerking te komen moeten de energielasten per oktober 2022 met minimaal 50% zijn gestegen ten opzichte van juli 2022. Het HEK kan worden aangevraagd tot en met december 2022. De HEK-regeling wordt uitgevoerd door de Regionale Organisatie Zelfstandigen (ROZ). Ondernemers kunnen contact opnemen met ROZ via administratie@rozgroep.nl. Info ook op www.rozgroep.nl

Heel veel gitaristen 

HENGELO - De kampvuuravond Experience in Metropool was een succes. "We hadden een fantastische en uitverkochte kampvuuravond. Nog nooit waren er zoveel gitaristen aanwezig in Metropool", aldus organisator Frank Meijer.

Afbeelding