Museum Hengelo. Belangstellenden kunnen vrijdag meehelpen met het verzamelen van gegevens bij historische foto's.
Museum Hengelo. Belangstellenden kunnen vrijdag meehelpen met het verzamelen van gegevens bij historische foto's. Foto:

Sportfestijn wellicht weer in Twente

HENGELO - De regio Twente heeft de ambitie uitgesproken de Special Olympics World Summer Games in 2035 in Nederland te organiseren. Dat maakte de organisatie bekend. Special Olympics World Summer Games is een internationaal sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Bij de Word Games komen zo'n 8.000 sporters uit de hele wereld in actie. In 2023 vinden de World Summer Games in Berlijn plaats en komt Friso Roeleveld uit Hengelo in actie op het onderdeel atletiek Van 10 juni tot en met 12 juni 2022 transformeerde Twente in ‘Special Olympics’ Twente. Ruim 3.000 sporters met een verstandelijke beperking en hun coaches kwamen vanuit alle windstreken, zelfs uit het overzeese Saba & Bonaire en enkele Europese landen, een weekend lang strijden om het eremetaal. 

Problemen met wervelkolom

HENGELO - In ziekenhuis ZGT Hengelo wordt op maandag 12 december van 10 tot 12 uur een inloop voor mensen met wervelkolomproblemen gehouden. De Nederlandse Vereniging van Rugpatiënten “de Wervelkolom”, houdt deze gratis informatiebijeenkomst in ziekenhuis ZGT Hengelo, Geerdinksweg 141. Albert Schweitzerzaal K13 route 0.10. Tijdens de inloop kunnen belangstellenden praten met ervaringsdeskundigen van de patiëntenvereniging. Zij bieden informatie en advies over wervelkolomproblemen en de gevolgen daarvan voor het dagelijkse leven. Tevens kan men kennismaken met de patiëntenorganisatie en haar activiteiten. Meer info: www.ruginfo.nl of infolijn: 088-0707200.

Infomiddag energietoeslag aanvragen

HENGELO - Op de valreep voor het eind van het jaar nog energietoeslag aanvragen? Dat kan nog. Misschien twijfelt u of u in aanmerking komt. Het zou jammer zijn om de toeslag te laten liggen. Wijkracht organiseert een informatiemiddag over de Energietoeslag, dinsdagmiddag 13 december. Tussen 15.15 uur en 16.30 zijn medewerkers van de gemeente Hengelo aanwezig om uitleg te geven. Eerst is er een korte voorlichting over de landelijke energietoeslag en de Hengelose regeling. Wat is het verschil en wie komt in aanmerking? Aansluitend is er een inloopspreekuur met drie medewerkers van de gemeente. Zij leggen uit hoe de aanvraagformulieren moeten worden ingevuld en welke informatie moet worden aangeleverd voor uw specifieke situatie. De middag is gratis toegankelijk. Huiskamer Wijkhuys Hasselo. Henry Woodstraat 62. Info: 088-9455920 wijkhuyshasselo@wijkracht.nl..

Aanmelden kerstmarkt 

HENGELO - De activiteitencommissie Hasseler Es houdt op zaterdag 10 december een kerstmarkt in Kulturhus Hasselo. De kerstmarkt wordt gehouden van 11 uur tot 16 uur. Voor de jongste kinderen staat de mini kerst-express-trein klaar en een bungee trampoline voor de grotere kinderen. Er zijn nog kramen beschikbaar voor enkele standhouders die kerstgerelateerde artikelen verkopen. De kramen zijn twee meter lang. Voor koffie/thee en broodjes wordt gezorgd. Bij interesse graag een e-mail sturen aan activiteitenhasseleres@hotmail.nl

Museum zoekt hulp bij foto's  

HENGELO - Speurneuzen in Museum Hengelo aan de Beekstraat 51 staat vrijdag 9 december van 13.30 tot 16 uur weer op het programma. Museum Hengelo beschikt over een collectie historische foto’s uit Hengelo, Beckum en Oele. Foto’s die elk op zich een verhaal vertellen uit bijvoorbeeld de vorige eeuw van straten, pleinen, scholen, bedrijven en verenigingen. "Maar van sommige foto’s missen wij enkele belangrijke gegevens zoals wie, wat, waar en wanneer die foto is gemaakt. Met uw hulp willen wij graag aan die ontbrekende gegevens komen. En daarom organiseren wij Speurneuzen in het museum en nodigen u uit ons te helpen bij het vinden van de nog ontbrekende gegevens. Het wordt een gezellige middag, want het bekijken van ‘oude’ foto’s op zich is al een feest", laat de organisatie weten. De toegang is gratis. 

Amnesty International 

HENGELO - Amnesty International Hengelo doet op zaterdag 10 december in het kader van de Dag van de Rechten van de Mens weer mee met de grootste jaarlijkse schrijfactie ter wereld. "We schrijven massaal voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Onze Write for Rights-schrijfacties hadden in voorgaande jaren veel effect. Al vele moedige activisten voor wie wij schreven kwamen vrij. Ieder jaar grijpen honderdduizenden mensen wereldwijd hun pen om te schrijven naar presidenten, ministers en koningen. Ze vragen om gerechtigheid voor mensen die gediscrimineerd worden om wie ze zijn, die vastzitten om hun mening, die gemarteld worden om wat ze geloven. De stapels brieven zijn van enorme waarde. Mensen voelen zich gesteund. Onrecht stopt. Gevangenen komen vrij." De werkgroep Amnesty International afdeling Hengelo doet dan ook een oproep aan alle inwoners om te komen helpen schrijven. De schrijfactie vindt plaats op 10 december in de bibliotheek aan de Beursstraat 34. Van 10.30 tot 15.30 uur.