Hendrik Boswinkel.
Hendrik Boswinkel. Foto:

Cursus 'Wijsgerige Antropologie' door Hendrik Boswinkel in januari

Ik ben Hendrik Boswinkel en geef vanaf 17 januari een cursus ’Wijsgerige antropologie; over de ziel, de geest en het lichaam’ bij de Volksuniversiteit in Hengelo. Naast deze cursus verzorg ik komend voorjaar ook de cursussen ‘Godsdienstfilosofie’, ’Reïncarnatie’ en ‘Inleiding Griekse wijsbegeerte’.

HENGELO - Ik ben godsdienstwetenschapper en godsdienstfilosoof. Ik heb theologie gestudeerd in Amsterdam, godsdienstwetenschappen in Groningen en godsdienstwijsbegeerte en religiestudies in Nijmegen en was werkzaam in het hbo en het voortgezet onderwijs. 


Na het afronden van mijn 1e graad onderwijsbevoegdheid heb ik verschillende cursussen gevolgd op het gebied van competentiegericht onderwijs, didactische werkvormen en samenwerkend leren. De cursus ’Wijsgerige antropologie; over de ziel, de geest en het lichaam’ is bedoeld voor wie meer kennis en inzicht wil krijgen in de wijsgerige antropologie. Je krijgt inzicht in de verhouding ziel-lichaam en het begrip hylisch pluralisme.


Hendrik Boswinkel


Ook in 2023 zal de Volksuniversiteit Hengelo weer veel boeiende cursussen en workshops houden. De agenda is weer goed gevuld. Voor iedereen is er wel een leuke cursus of workshop te vinden; inspirerend, leerzaam of gewoon leuk om te leren! Kijk voor meer informatie over het actuele aanbod op de website van de Volksuniversiteit Hengelo: www.volksuniversiteit-hengelo.nl

Pen