Humanitas koestert de vele vrijwilligers. (Foto: Roy Beusker)
Humanitas koestert de vele vrijwilligers. (Foto: Roy Beusker) Foto: Roy Beusker

Humanitas geeft een groot feest

Enschede - Humanitas Twente geeft op donderdag 15 december een groot Vrijwilligersfeest in De Grolsch Veste. Het feest is gratis te bezoeken voor alle vrijwilligers van Humanitas Twente. Dat zijn er zo’n 650 in heel Twente. "Het zijn mensen die hun vrije tijd gebruiken om zich in te zetten voor een ander. En die mensen worden steeds schaarser. We moeten niet vergeten om hen af en toe in het zonnetje te zetten'', aldus Cindy Reinink, regiomanager van Humanitas Twente. "7 december is Nationale Vrijwilligersdag. Wij hebben besloten om in aansluiting daarop een Week voor Vrijwilligers in het leven te roepen. In die week organiseren we verschillende workshops voor onze vrijwilligers en als afsluiting een spetterend feest.”

Vrijwilligers zijn moeilijker te vinden. "We zien een duidelijke afname in het aantal vrijwilligers. We hebben altijd al veel aandacht geschonken aan onze vrijwilligers. Dat is nu niet anders. Dit feest is een stukje waardering voor al die mensen die zich blijven inzetten voor een ander. Zoals wethouder Arjan Kampman vorig jaar zei: vrijwilligers zijn het cement van de samenleving, we moeten daar zuinig op zijn.”

Van 12 tot en met 15 december zijn er verschillende workshops: een workshop iedereen kan tekenen, een workshop samen ontspannen en een workshop in control met Tom, gegeven door Tom Hallink, winnaar Kamp van Koningsbrugge op tv.

Afbeelding