Jort Bonne bij het Huis van Verhalen.
Jort Bonne bij het Huis van Verhalen. Foto:

Huis van Verhalen heeft een inloopavond op de dinsdag

Iedereen hoort er bij, dat zegt Jort Bonne van het Huis van Verhalen, de huiskamer van de buurt Roombeek.

Enschede - .Jort Bonne is opgeleid als kunstenaar aan de Aki in Enschede en heeft zelf het nodige meegemaakt in zijn leven. Een aantal jaren werkte hij bij Mediant als ervaringsdeskundige en koos daarna een eigen pad. Hij vindt dat iedereen moeilijke dingen meemaakt in het leven en wil daarom graag mensen met elkaar in verbinding brengen, voor een goed gesprek of gewoon gezellig met een kopje koffie. “Ik vind het leuk om verschillende mensen bij elkaar te brengen.”


Inloopavond

Daarom is Bonne na een oproep van Hadassa Meijer in samenwerking met het Huis van Verhalen een inloopavond gestart waar een ieder met elkaar van gedachten kan wisselen over uiteenlopende onderwerpen. “Daarvoor zijn we op zoek naar mensen die behoefte hebben aan een luisterend oor, maar ook naar mensen die goed kunnen luisteren'', zegt Bonne. "Uiteindelijk hebben we allemaal beide in ons. Want iedereen heeft talenten en als je de interesse kan opbrengen voor wat de ander interesseert ,wordt de wereld groter!” Ze zullen af en toe ook een spreker uitnodigen die een mooi verhaal heeft over hoe hij of zij zelf met tegenslag is omgegaan. "Zo hadden we de eerste avond een gast op bezoek, die op 30-jarige leeftijd een been verloor maar toch bleef sporten. Daarna vertelde hij ook nog dat hij het vroeger niet goed deed op school, maar ondanks dat goed kon omgaan met de weefgetouwen in de textielfabrieken. Wat hij wil meegeven aan de jongere generaties is: ‘het gaat om wilskracht’.”

Levensvragen
De inloopavonden zullen gaan over waar de mensen het zelf over willen hebben, zowel de moeilijke levensvragen als ook praktische dingen, zoals de energieprijzen of hoe je omgaat met het nieuws en social media. Bonne: "En natuurlijk gewoon over wat je leuk vindt. Ik ben voor inclusiviteit. Niet voor een specifieke doelgroep, maar voor iedereen in de wijk. Uiteindelijk willen we het natuurlijk gewoon gezellig hebben, daarom gaan we ook 'Mopperen met Taart'. Heb je zin in mopperen of zin in taart, wees welkom!”

De inloopavonden in het Huis van Verhalen vinden elke dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur plaats op het adres Roomweg 165c.. Voor meer info kan tijdens kantooruren gebeld worden naar 053-4316288. Wie zelf een taart wil bakken en meenemen mag Jort Bonne mailen op jort@wij-in-de-wijk.nl..