Afbeelding
Foto: Shutterstock

Dierenartsenpraktijk Enschede-Boekelo: Geef mij maar januari!

Algemeen

De feestdagen zijn in aantocht en dat betekent hopelijk weer veel gezelligheid en vertier. Sommige van onze trouwe huisdieren maken graag van de drukte gebruik om hier en daar wat weg te snaaien. Dit kan voor hen de feestdagen minder leuk en soms zelfs gevaarlijk maken.

ENSCHEDE - Een veel voorkomend probleem zijn honden die chocolade eten, bijvoorbeeld van slingerende Sinterklaas letters! En wist u dat rozijnen en avocado’s ook giftig zijn? Honden vinden chocolade erg lekker, wij krijgen dan ook regelmatig telefoontjes van bezorgde eigenaren, chocola kan namelijk ernstige vergiftigingsverschijnselen veroorzaken. 


Een klein beetje chocola is niet ernstig voor een grote hond maar wat is te veel? Er is een mooie website waar u kunt uitzoeken of u met uw hond naar de dierenarts moet of niet. Mocht uw hond chocolade hebben gegeten, kijkt u dan op: https://www.vets-now.com/app/chocolate-calculator. Dit is een betrouwbare website die aangeeft of het nodig is dat u met de hond naar de dierenarts gaat om de hond zo snel mogelijk te laten braken.


Een ander probleem voor onze huisdieren is het geknal van vuurwerk. Dit maakt veel huisdieren angstig en sommigen durven wekenlang de deur niet uit. Om dit leed te verlichten heeft uw dierenarts verschillende middelen die de angst bij uw hond of kat kunnen verminderen. Sommigen moet u al enige tijd voor het knallen gaan geven. Mocht uw huisdier angstig zijn, neemt u dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Ondanks dat uw huisdier mogelijk reikhalzend naar januari uitkijkt, wensen wij u alvast fijne en gezellige feestdagen en voor u en uw huisdier een gezond 2023!

Maria Morselt
DAP Enschede-Boekelo

Advies van de dierenarts