Musicalster Patricia van Haastrecht treedt samen met tal van collega-artiesten op tijdens de The Christmas Night in het Wilminktheater.
Musicalster Patricia van Haastrecht treedt samen met tal van collega-artiesten op tijdens de The Christmas Night in het Wilminktheater. Foto:

The Christmas Night sfeervolle, feestelijke en energieke show

Algemeen

Het leukste muzikale avondje uit tijdens kerst? Dat is The Christmas Night, The Golden Age. In het Wilminktheater worden bezoekers twee avonden (vrijdag 16 en zaterdag 17 december) en een middag (zondag 18 december) betoverd door de mooiste kerstoptredens.

ENSCHEDE - The Christmas Night staat ook wel bekend als de ‘Night of the Proms van het Oosten’, waarbij het publiek wordt getrakteerd op een sfeervolle, feestelijke en energieke kerstvoorstelling. Swingende gospelnummers, poppy kerstsongs en klassieke stukken wisselen elkaar af.

“Denk qua thema dit keer een beetje aan de roaring twenties”, zegt Abel Leemans, die het programma samen met Chiara Re regisseert.

Er zijn optredens van onder meer ZO! Gospel Choir, muzikale alleskunner Humphrey Campbell en musicalster Patricia van Haastrecht. Maar ook treden op sopraan Isabel Pronk, een orkest van 22 regionale musici onder leiding van Marnix Wetzer en er is luchtacrobatiek van the Aerialettes.

De muzikale kerstborrel met het Wilmink Projectorkest begint om 22.00 uur. “Dus mensen die eerst met collega’s of vrienden uit eten willen, kunnen nog mooi aansluiten. Of je gaat na deze borrel in het Muziekcentrum nog even de stad in. Het is maar wat jou past”, zo laat Abel weten.

Abel rijgt de muziekstukken in zo’n manier aan elkaar dat er een authentiek verhaal wordt verteld. Volgens de regisseur is het belangrijk dat er snelheid in de overgangen zit tussen de muziekstukken, iets dat eerder miste. ‘’Dat kan heel goed door via een presentator een verhaal te vertellen die alles aaneen praat, maar ook zelf iets beleeft op de avond.’’ Dat doet hij met Danny Westerweel. De presentator introduceert de stukken en vertelt, aan de hand van zijn kostuumwisselingen en presentatie, een eigen verhaal. ‘’Je merkt dat Scrooge-achtige verhalen altijd goed werken. Die geven hoop. Daar mik ik op.’’

Soms zingt Danny ook mee: op die manier blijft zijn aandeel niet losstaan van de muziek. ‘’De bekende kerstliedjes die we horen zijn klassiekers als Driving Home for Christmas. Een feest van herkenning dus. En dat tweemaal 50 minuten, met daartussen een pauze.’’

The Christmas Night, The Golden Age begint op vrijdag 16 en zaterdag 17 december om 20.00 uur. Op zondag 18 december zijn bezoekers welkom om 13.30 uur. Zie ook

www.wilminktheater.nl

Als vip naar The Christmas Night? Dat kan. Vip-plaatsen zijn te boeken door voor ‘Toprang’ te kiezen. Een vip zit gezellig samen aan een tafeltje voor zes personen vooraan (alleen per twee of vier personen te boeken). Vips worden verwend met drankjes en hapjes.