Afbeelding
Foto:

Zo beleef je deze zomer op z'n zweeds

Of je nu op zoek bent naar een familie-bestemming, de mooiste natuur wilt ontdekken of gaat voor actie en avontuur. Zweden heeft voor ieder wat wils! Van 'soft' outdoor activiteiten zoals kanoën, kajakken, raften, wandelen en fietsen tot de leukste familie-uitjes.

Deze week lanceert VisitSweden dan ook verschillende bijzondere vakanties op z'n Zweeds. Kom overnachten in moderne en gezellige hotels, in een typisch Zweeds vakantiehuisje aan een mooi meer of op een camping…. In Zweden kun je zelfs in de vrije natuur je tentje opzetten.

Wat gaan we doen vandaag?
Wat gaan we doen vandaag? Ga je voor een dagje relaxen of ga je voor actie? Wil je de omgeving ontdekken of juist iets leuks doen met de kinderen? Zweden heeft volop keus, voor jong en oud! Ga voor een dagje strand, beleef tijdens een wandeling de stilte van de immense wouden of ga met de kinderen naar één van de vele dierentuinen en spot de Zweedse big five. Of ga naar Astrid Lindgrens Wereld. In dit themapark ontmoet je alle personages uit haar boeken, waaronder Pippi Langkous, het sterkste meisje ter wereld.

Leuke dingen doen, en nog gratis ook
Pluk je ontbijt of lunch zelf eens bij elkaar. In heel Zweden geldt het allemans recht, wat betekent dat je overal vrij mag lopen en struinen waar je maar wilt en dus overal bosbessen, rode bessen, bramen, aardbeien en frambozen mag plukken. Overnachten in een hotel of houten huisje is in Zweden al een geweldige ervaring, maar neem eens een klein tentje mee. Je kunt je plekje namelijk vrijuit kiezen vanwege het allemans recht. Natuurlijk moet je je daarbij wel aan een paar regels houden, maar daarna kun je overnachten waar je maar wilt. Leuk en spannend tegelijk (ook voor de kinderen) om eens een nachtje te proberen. Fulufjället National Park in de regio Dalarna in Midden-Zweden is de ideale plek voor zowel kleine als grote avonturiers. Ga vissen of neem een verfrissende duik in één van de vele meren. Dorst? Water drinken doe je direct uit de meren en beken. Echt waar! Een bezoekje aan de hoogste waterval van Zweden mag natuurlijk niet ontbreken. Ook deze vind je in het Fulufjället National Park. De Njupeskär is met haar hoogte van 93 meter, waarvan 70 meter vrije val, een indrukwekkend uitje voor het hele gezin Zuid-Zweden heeft een relatief mild en warm klimaat en dus zijn de stranden van dit deel van het land mateloos populair. Zo ook het strand met de naam Käbäckshusenstrand in Skåne. Op dit prachtige zandstrand relax je op z'n Zweeds. Neem ook eens een kijkje in het gezellige badplaatsje met maar zeventien vakwerkhuizen in een smalle dorpsstraat.

#opzijnzweeds
Meer informatie en leuke tips over de verschillende activiteiten, de fraaiste natuurgebieden of andere suggesties voor een zomer op z'n Zweeds, vind je op "http://www.nederland.visitsweden.com" nederland.visitsweden.com. Laat je ook inspireren door de mooiste autorondreizen van aanbieders als Stena Line, Buro Scanbrit en de Jong Intra vakanties.