Afbeelding
Foto:

Aanrader: Stamppotmaaltijden bij de Bels in Mander.

MANDER - Een vriendin die even een middagje wilde ontspannen vroeg mij of ik zin had om er met haar op uit te gaan. Ze wilde nog graag eens een keertje naar Mander, naar de watermolen van Bels. Daar was ze vroeger toen haar man nog leefde vaak met hem geweest.

Het is een prachtige najaarsmiddag; de herfstkleuren duiden ons dat het seizoen herfst op haar einde loopt. De vallende bladeren en de bruine kastanjes op het mos wijzen duidelijk dat de winter nadert. Via Ootmarsum en Vasse komen wij in het dal van de Mosbeek. Bij het onbemande informatiecentrum aan de Bergweg is nog voldoende plek om te parkeren. Beiden ruim de 80 voorbij, besluiten om niet al te ver te gaan wandelen. We beperken ons tot een bezoek aan de watermolen van Frans en strijken neer bij Bels op de deel waar het bij de open haard goed vertoeven is.

Sfeervol
Het is er behaaglijk warm, groepjes wandelaars zitten uit te rusten en zich te goed te doen aan de bekende Bels pannenkoeken. We komen in gesprek met de alom bekende waard, Martin Bels. Het zijn voor hem en zijn medewerkers drukke dagen want in de maanden november en december staan de welbekende en geliefde wilddiners op de menukaart. "O, wild eten!", zegt Greetje. "Dat zou ik nog wel eens willen." De teleurstelling volgt, want alle avonden waarop de wilddiners zijn gepland zijn vol. Dus is het alternatief de stamppotmaaltijden tijdens de kerstdagen. En daar zijn twee keuzemenu's die u kunt reserveren.

Boerenkoolmaaltijd
Boerenkoolstamppot met ambachtelijk gepekelde en gekookte ribbetjes en gebakken spek.
Jus, gebraden verse worst en rookworst.
Zilveruitjes, augurken en azijn.
€20,50 per persoon.

Uitgebreide Stamppotmaaltijd
Boerenkool, zuurkoolstamppot en hutspot.
Ribbetjes, gebakken spek, jus, gebraden verse worst, hachee en rookworst.
Zilveruitjes, augurken, azijn, piccalilly en appelmoes.
€23,50 per persoon.

Nagerecht
Als nagerecht kunt u genieten van de bekende Bels huisgemaakte custard pudding met aardbeien voor €4,75 per persoon.

Reserveer op tijd
Om te teleurstellingen te voorkomen, adviseert Bels wel om tijd te reserveren. Vol is namelijk vol. Watermolen Bels is gevestigd aan de Bergweg 9, 7663 TG Mander. Bel voor informatie en reservering met: 0541-680213 of email: Info@watermolenbelsd.nl. Kijk ook op de website: www.watermolemnbels.nl

Foto en tekst Martin Meijerink.

Afbeelding
Afbeelding