Beste lezers,

Voor u ligt het nieuwste exemplaar van de themakrant 'Hart van Senioren'. Net als in voorgaande edities treft u weer een leuke reeks artikelen aan waarbij vitaal en gezond ouder worden de rode draad vormen. Uiteraard zijn er ook veel leuke achtergrondverhalen rondom deze gezelligste tijd van het jaar.

Bovendien schenken wij deze keer speciale aandacht aan de ouderenbond KBO Overijssel. Een organisatie die volop in ontwikkeling is; die in wil spelen op de vitaliteit en behoefte van de senioren van nu. Herman Pieper, voorzitter van de KBO Overijssel, praat ons bij over belangrijke thema's waar zij aan werken op landelijk, regionaal en lokaal niveau.

Veel lezers zullen zich niet direct aangetrokken voelen tot een ouderenbond. Deze kampt toch met een zeker imagoprobleem; veel mensen denken aan een clubje voor bejaarden die achter de geraniums zitten en af en toe bingo spelen. Niets is minder waar. De oudere van nu staat midden in de samenleving. Ze zijn vitaal, ze zijn betrokken, ze willen graag hun kennis en kunde delen met de gemeenschap. Ze gaan zeker nog láng niet achter de geraniums zitten. Hierdoor zijn ook de thema's waar een ouderenbond zich over buigt aan het veranderen. Oftewel: een moderne ouderenbond voor een moderne samenleving.

De ouderenbond KBO Overijssel zet zich onder meer in voor het digitaal vaardig maken van senioren, het behartigen van hun belangen voor zorg en ondersteuning, een goed inkomensbeleid voor ouderen, veilige gemeenten in de breedste zin en een stuk zingeving. De senioren van nu hebben de samenleving namelijk nog veel te bieden; hun levenservaring willen ze graag inzetten voor de gemeenschap. Voorzitter Herman Pieper is er duidelijk over: hij vertegenwoordigt geen ouderen, maar mensen 'die al langer jong zijn'. Lees verder op pagina 9 voor een uitgebreid artikel over deze activiteiten.

Redactie, Hart van Senioren