Afbeelding
Foto: Martin Meijerink

Midwinterhoornwandeling opnieuw succesvol

Dit jaar verwacht men opnieuw een grote belangstelling en deelname aan de Mirrewinterhoorn wandeling met verhaal,die voor de zesde keer georganiseerd wordt door de Oldenzaalse Mirrewinterhoorn bloazers.

De startplaats, waar in Oldenzaal al dagelijks veel begint en eindigt ,is bij mijn geliefde trein en busstation te Oldenzaal. Ruime parkeergelegenheid voor auto en stalling voor fietsen. Er wordt aan alles gedacht, EHBO (Vrijwilligers), catering en een ook mooie perfecte route beschrijvingen voor de 5-8 en 11kilometer uitgezette routes. Routes die ons voerden door de mooie plekjes in en rondom de Boeskoolstad. Complimenten zijn dan ook op zijn plaats voor de Oldenzaalse wandelgroep Toerist Info die weer opnieuw ons pad zal laten gaan langs nieuwe plekjes in het buitengebied.De uitgezette route is niet goed begaanbaar voor wandel wagens en scootmobiel. De roep van de midwinterhoorn , zet de boodschap in, en roept mede op tot verbondenheid met elkaar. Het kondigt de boodschap van de geboorte van het Kerstkind aan. Vanaf zondag 1 december zijn de mirrewinterhoornblazes eigenlijk dagelijks in de weer om den oalen roop te herhalen. Onze burgervader Patrick Welman, zal zeker tijd vrij gaan maken om mede de boodschap van vrede en verbondenheid te delen, met de anderen in de stad waar hij burgervader is. De nachtburgemeester zal geen hinder ondervinden hij heeft met het midwinterhoornblazen al de nodige ervaringen opgedaan. De donkere dagen breken aan, maar laten we de zieken en eenzame en de mensen die de weg even kwijt zijn geraakt in het pikken donker, niet vergeten.

Edo Staal zingt:

'' 't het nog nooit, nog nooit, zo donker wes. Of 't wer altied wel weer licht". De Oldenzaalse midwinterhoorn bloazers zetten zich mede in om luister bij te zetten en het licht te doen doorgeven. 01 december Midwinterhoorn wandeling met verhaal, 06 en 07 december Bloazen Stad en toren, 14 en 28 december en 04 jan bloazen bij de verzorging huizen, 14 en 15 december Oldenzaal in Kerstsfeer, 21 december Zonnewende Plechelmus Basdiliek.

foto en tekst Martin Meijerink.