Afbeelding
Foto:

Per historische trein naar Boekelo

BOEKELO - Kom met de trein over het historische lokaalspoor naar Boekelo en beleef een magische, nostalgische reis. Combineer je bezoek aan de Military in Boekelo met deze unieke ervaring.

Rijdt op zaterdag 12 oktober met de historische trein van Museum Buurtspoorweg op bijzondere wijze van Haaksbergen naar Boekelo (en terug). Een bijzondere geschiedenis komt tot leven! Dit lokaalspoor werd rond 1878 aangelegd door de Geldersch-Overijsselsche Lokaal Spoorweg (GOLS). Het lichte enkelspoor was bedoeld voor vervoer van mensen en goederen op lage snelheid (maximaal 30 kilometer per uur). Het Museum Buurtspoorweg houdt dit stukje geschiedenis levend, met name dankzij de inzet van de vele gepassioneerde vrijwilligers. Ze schetst een beeld van de betekenis die dit soort lokaalspoorwegen hebben gehad voor de sociale, maar vooral de economische ontwikkeling in Twente en de Achterhoek.

Bijzonder materieel
Op het spoor wordt uiteraard authentiek materieel ingezet. In de locomotievenloods in Haaskbergen en het museumdepot in Boekelo vind je de meest uiteenlopende locomotieven, rijtuigen en wagons, waarvan velen nog wachten op restauratie. Tot het huidige bezit behoren maar liefst 18 locomotieven, waarvan op dit moment 5 stoomlocomotieven en 9 bijzondere diesellocomotieven die nog actief worden ingezet in de dienstregeling en werkzaamheden. Een trein bestaande uit historische rijtuigen en wagons zal, voortgetrokken door één van de nostalgische locomotieven, tijdens de Military regelmatig heen en weer rijden. Niet alleen brengt ze haar passagiers naar hun bestemming, maar vooral ook terug naar lang vervlogen tijden.

Praktische zaken
De eerste trein vanuit Haaksbergen vertrekt om 09.00 uur en komt om 09.25 uur in Boekelo aan. De laatste trein vanuit Boekelo naar Haaksbergen vertrekt om 18.00 uur. Vanaf station Boekelo staat een duidelijke looproute aangegeven naar het terrein van de Military. Op het VOITH-parkeerterrein in Haaksbergen kunt u gedurende de hele dag uw auto gratis parkeren. Navigatieadres: Goorsestraat 17, 7482 CB Haaksbergen.

Kaarten
Een toegangsbewijs voor zaterdag 12 oktober inclusief retour met de historische trein is € 35,- voor volwassen en € 8,00 voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar. Op vertoon van een geldig toegangsbewijs voor Military Boekelo - Enschede kan voor € 7,50 een retourticket worden gekocht op het station in Haaksbergen. Kijk voor meer informatie over de Military op: www.military-boekelo.nl en voor het Museum Buurtspoorweg op: www.museumbuurtspoorweg.nl.