Afbeelding
Foto:

Al voor mijn geboorte zat ik op het paard in Boekelo

Madeline Brugmans leven staat in het teken van de paarden. Haar lijst met nationale en internationale trofeeën is bepaald indrukwekkend. Voor haar is paardrijden een hele mooie sport, maar beter gezegd een lifestyle. Ze kijkt ieder jaar lang van tevoren uit naar de komende Military.

Uniek
"Boekelo is echt uniek qua sfeer. Dat is echt een optelsom van alles: het talrijke publiek verspreid
over het hele terrein, de verzorging van de dieren, de dieren, de hele logistiek, dat is echt allemaal beleving en daar wil je gewoon bij zijn."

Embryo
Het paardrijden heeft ze nog vóór de paplepel meegekregen. Haar beide ouders rijden paard en zij zat zelf eigenlijk al voor de geboorte op het paard. "Dat klinkt misschien wat gek, maar mijn moeder is ook een fervent paardrijdster en toen ik nog een embryo was, deed zij mee aan de Military van Boekelo." Het zal er vast mee te maken hebben gehad, dat ze als kind alles bij elkaar krijste als ze haar met buggy langs de paarden reden. "Ik ben toen ongetwijfeld heel vervelend geweest, maar zodra het maar even kon kreeg ik een pony en toen ik er op kon rijden, heb ik alle vervelende dingen weer goed gemaakt," zegt ze lachend. "Vanaf die tijd heeft mijn hele leven in het teken van het paard gestaan. Ik word ook heel gelukkig van andere dieren, maar van paarden altijd nog het meest. Die bijzondere connectie die je hebt met paarden is moeilijk in de juiste woorden te vangen, maar het is voor mij ontzettend belangrijk."

Nijenrode
Ten gevolge van een stofwisselingsaandoening heeft ze zich de laatste jaren wat moeten beperken. Ze volgde een aantal jaren studies onder andere aan Nijenrode Business Universiteit. "Dat betekent dat je niet meer dagelijks bij je paarden kunt zijn en wat heb ik ze gemist. Echt waar. Ik werk nu op een juridisch adviesbureau en dat is gelukkig weer wat dichter bij huis en dat voelt direct alweer veel beter."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding