Afbeelding
Foto: Jet Bonvanie

Military Boekelo werkt stukje duurzamer

BOEKELO - Ook evenementen moeten steeds duurzamer gaan werken. De milieu-voetafdruk van een evenement als de Military is ieder jaar weer enorm. Naast onder meer het stroomverbruik en alles wat er bij komt kijken qua vervoer en organisatie, zorgen de bezoekers ook voor een respectabele afvalberg. Uiteraard wil de organisatie dit alles zo duurzaam mogelijk verwerken; zij zijn dan ook een samenwerking aangegaan met de Rouwmaat Groep als duurzame partner.

Op 9 september maakte de Military Boekelo-Enschede bekend dat zij een overeenkomst aangegaan zijn met de Rouwmaat Groep. Zij verzorgen vanaf dit jaar de afvalinzameling tijdens het evenement. De overeenkomst werd getekend door de voorzitter van de Military, Robert Zandstra, en dhr. Kappert, vestigingsleider van Rouwmaat in Hengelo. Volgens de Military zat het gelijk al bij het eerste gesprek goed met het contact. Er is een duidelijke klik tussen de Rouwmaat Groep en de organisatie. Afvalinzameling is een belangrijke bedrijfstak van het inmiddels 70-jarige familiebedrijf dat de hoofdvestiging in Groenlo heeft.

Uitdaging
Het inzamelen van de diverse afvalstromen tijdens een evenement als de Military is een leuke uitdaging. Hierbij moet men flexibel werken met oplossingsgericht denken en uiteraard een stukje duurzaamheid. Er was dan ook veel overleg met de organisatie om te komen tot een goed plan van aanpak. Betrokken zijn bij de Military is voor de Rouwmaat Groep een leuke uitdaging en het hoort bij een stukje maatschappelijke betrokkenheid. Ook voor de toekomst kan het bedrijf veel betekenen voor het paardensportevenement. Zo zijn de andere bedrijfsonderdelen actief op het gebied van transport, bodemonderzoek en infrastructurele projecten voor grond-, weg- en waterbouw.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid
Voor de organisatie van de Military is maatschappelijke verantwoordelijkheid een belangrijk thema. Naast dat men toonaangevend wil zijn op sportief gebied, zijn ook maatschappelijke doelen steeds belangrijker. De organisatie ziet hierin drie belangrijke thema's: het Masterplan Duurzaamheid waar ook de afvalverwerking onder valt, human resource management en de maatschappelijke omgeving, waarbij de Military ook inzet op banden met het onderwijs en cultuur in de brede regio.

Afbeelding