Afbeelding
Foto:

Boekelo geeft de Military een warm welkom

BOEKELO – Bijna twee weken lang staat Boekelo geheel in het teken van de Military. Met de verhuizing terug naar de oude locatie in Boekelo twee jaar geleden kwam het Military-terrein met het strodorp weer op loopafstand van de kern van Boekelo. Het dorp ademt dan paardensport; ruim 60.000 bezoekers uit heel Europa komen naar Boekelo en genieten van alles wat de Military te bieden heeft. Ook de Boekelose Ondernemers Vereniging draagt de Military een warm hart toe; de ondernemers kijken uit naar de gezellige drukte voorafgaand en tijdens de Military.

Met 60.000 bezoekers die gedurende de week naar Boekelo komen is enige vorm van overlast natuurlijk onvermijdelijk. Toch neemt de kern dit graag voor lief; als goede noabers verwelkomen zij de bezoekers uit alle windstreken met een warm welkom. Het is namelijk ook een uitgelezen kans om de bezoekers kennis te laten maken met alles wat Boekelo te bieden heeft; van de mooie natuur tot de gezellige horeca, van de mooie winkels tot de accommodaties. Boekelo heeft op het gebied van toerisme en recreatie veel te bieden. Zo zijn er ook een mooie fiets- en wandelroute opgezet om Boekelo en omgeving te verkennen.

BOV
De Boekelose Ondernemers Vereniging werd opgericht in 1981 en telt inmiddels 54 leden. Naast de positieve onderlinge contacten en het netwerken is de BOV ook actief om diverse leuke evenementen te organiseren die bijdragen aan de sfeer en gezelligheid in de kern. Zo organiseren zij dit jaar nog op 20 oktober de Oude Voertuigendag, op 23 november de intocht van Sinterklaas en op 14 december de Kerstmarkt. Ook activiteiten zoals de Pinkstermarkt en de samenwerking bij Zout en Nieuw, de nieuwjaarsreceptie van Boekelose verenigingen, dragen bij aan dit doel. De ondernemers komen ook geregeld bij elkaar op de sociëteitavonden en ledenvergaderingen. Velen zijn al jaren lid, waardoor hechte contacten zijn ontstaan.

Welkom!
Om de Military en de eerste bezoekers op een leuke manier welkom te heten organiseert de Boekelose Ondernemers Vereniging voor het eerst het Vlaghijsen op zaterdag 5 oktober. Om 16.00 uur vindt dit plaats bij het carillon van Boekelo op het Meester Schierbeekplein aan de Beckumerstraat. Onder het genot van een hapje en drankje geven zij samen met de kinderen en inwoners het Boekelose startschot voor de Military. Ook worden hier enkele prijzen uitgereikt. Verder krijgt het dorp een sfeervolle aankleding, met onder meer een viertal versierde hindernissen die bij de diverse invalswegen komen te staan, met 'BOV Wenst u prettige Military'.

Leuke acties
De Boekelose Ondernemers Vereniging organiseert ook diverse leuke acties om de inwoners en ondernemers actief te betrekken bij de Military. Dit begint al bij de jeugd; zo zijn op de basisscholen kleurplaten uitgedeeld. De kinderen die de mooiste kleurplaat inleveren maken kans op leuke prijzen. De hoofdprijs is zelfs een meet & greet met een YouTube-ster op het YouTube-event van de Military op zondag 6 oktober. Tot en met 10 oktober wordt er een kaartenactie gehouden bij de deelnemende winkeliers; klanten kunnen een kaartje met hun naam invullen en inleveren en maken twee keer kans op twee kaarten voor het Military VIP Walking Crosscountry arrangement. Ook met een Facebook-actie geeft de BOV twee kaarten weg voor het Military VIP Walking Crosscountry Arrangement. De trekking van de kaartenactie en de Facebook-actie vindt plaats op vrijdag 11 oktober.

Sfeervol genieten
Om ondernemers aan te moedige om een stukje sfeer in hun etalages te brengen, organiseert de BOV ook nog een andere leuke actie. De ondernemer die de etalage het mooiste versiert met het thema Military maakt kans op twee kaarten voor het VIP Walking Cross Country arrangement. Afgelopen jaar was deze actie ook al een leuk succes met veel creatieve etalages.

Op de Military
Veel van de ondernemers die bij de Boekelose Ondernemers Vereniging aangesloten zijn zullen op eigen gelegenheid de Military bezoeken. Daarnaast zijn de ondernemers ook te gast bij de businessclub avond van de Founders van de Military op dinsdagavond. Een mooie manier om ook samen met andere ondernemers op een informele manier de start van de Military te markeren.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de Boekelose Ondernemers Vereniging en de diverse activiteiten op: www.ondernemendboekelo.nl of op Facebook: Boekelose Ondernemers Vereniging.

Afbeelding
Afbeelding