Afbeelding
Foto:

Geen hindernis te hoog

De nodige PK's, snelheid en internationale topsport; het zou zomaar de inleiding kunnen zijn op een voorwoord over de Formule 1. Maar vervang de raceauto's door paarden en de duinen van Zandvoort voor het coulissenlandschap van Twente, en de Military Boekelo-Enschede is een niet te missen horde.

De vergelijking met het circuit van Zandvoort en de Formule 1 trekt zich - in zekere zin - door in de aantrekkingskracht op het publiek. Liefst 60.000 paardenliefhebbers uit binnen- en buitenland weten jaarlijks de weg te vinden naar een van de grootste hippische evenementen op het Europese vasteland. En dat is niet zo vreemd, want naast topsport is de Military bovenal een plek van ontmoeting. Bijna alle economische en maatschappelijke organisaties zijn vertegenwoordigd, waarmee het als geen ander evenement een netwerkfunctie vervult.

Maar ook achter de schermen worden de handen ineen geslagen. Meer dan 1.500 medewerkers en vrijwilligers staan jaarlijks klaar om de Military mogelijk te maken: om de bezoekers te ontvangen, voor de verzorging van de paarden, de ontvangst van de ruiters en hun gevolg, de catering, het parkeren en de beveiliging. Op alle onderdelen van de organisatie zijn het deze vrijwilligers die ervoor zorgen dat het deelnemers en bezoekers aan niets ontbreekt.

Kortom; zowel op als naast de baan kunt u genieten van pure topsport. Om alvast in de stemming te komen deze speciale Militarykrant, vol met informatie en leuke wetenswaardigheden van een fantastisch evenement. Ik wens u veel leesplezier.

Burgemeester van Veldhuizen