Afbeelding
Foto: Heleen DuLi

Het MKB Plein helpt ondernemers groeien

BOEKELO - De Military van Boekelo is traditiegetrouw niet alleen een sportevenement maar ook de perfecte gelegenheid om zakelijke contacten op te doen en te onderhouden. Honderden bedrijven, van kleine eenmanszaken tot multinationals, profileren zich graag op de Military. Het MKB Plein beschikt dit jaar over een prachtige VIP locatie waar genodigden worden ontvangen.

Het MKB Plein heeft als doel om ondernemers in alle fasen van hun bedrijf te helpen. Veel ondernemers zijn zich niet bewust van de verborgen groeikansen in hun onderneming. Het MKB Plein maakt ze zichtbaar! Samen met de groeicoach van het MKB plein gaat de ondernemer aan de slag.

Het MKB Plein
Het MKB Plein helpt ondernemers groeien. De ondernemers worden vanuit één loket, één methode met een tal van oplossingen ondersteund, begeleid door een persoonlijke groeicoach. Deze groeicoaches zijn zelf ondernemer en hebben jarenlange ervaring met de vraagstukken waar ondernemers mee kampen. Bijvoorbeeld op het gebied van juridische zaken, financiële investeringen, het presenteren van het product in de brede zin en het behalen van blijvend verkoopsucces.

Groeicoaches
Op dit moment zijn er nieuwe groeicoaches bezig met een opleiding via de MKB Plein Academy. Bij hun opleiding leren de groeicoaches aan de hand van casussen uit de praktijk. Zij beschikken ook over een kennisbank en veel andere bronnen om praktisch bruikbare adviezen te kunnen geven. Na het koppelen van een groeicoach en ondernemer volgt als eerste een diepgaande groeiscan. Hierbij kijken zij samen welke obstakels toekomstige groei in de weg staan. Het kan dan gaan om bijvoorbeeld financiële vraagstukken, het in de markt presenteren van een product of dienst, operationele vraagstukken voor het bedrijf en meer. Samen komen de groeicoach en ondernemer tot een compleet groeiplan. Een plan dat niet naar één aspect kijkt, maar naar het totaal-plaatje van de onderneming.

Groei bereiken
Doordat deze coaches beschikken over een grote hoeveelheid praktische ervaring en goed advies, bouwen zij een belangrijke vertrouwensband op met de ondernemer. Immers, sommige adviezen raken de kern van het ondernemerschap, waarbij wederzijds vertrouwen in oplossingen en adviezen van groot belang is. De bedachte oplossingen zijn dan ook sterk resultaatgericht; uitvoerbaar binnen drie maanden tot een jaar.

Groeiende samenwerking
Het MKB Plein zet naast de kracht van de eigen groeicoaches ook steeds meer in op samenwerking met andere partners zoals overheden. Zo beschikken veel gemeenten over eigen ondernemersloketten, waar ondernemers terecht kunnen voor uiteenlopende zaken. Maar, zo leert de ervaring, gemeentelijke accountmanagers hebben vaak een faciliterende rol. De ambitie is om gemeentelijk e medewerkers te begeleiden met groeicoaches van het MKB Plein. Zo beschikken zij uiteindelijk over een veel bredere achtergrond gebaseerd op resultaatgerichte, praktische informatie. Hierdoor kunnen zij ondernemers niet alleen concreter helpen met de gemeentelijke vraagstukken, maar ook bijdragen aan toekomstige groei van een onderneming. Dit heeft uiteraard weer positieve kanten voor de gemeenten; een groeiende onderneming levert banen en inkomsten op. Het MKB Plein bekrachtigd tijdens de Military de eerste formele samenwerking op dit vlak met de gemeente Enschede.

Op de Military
Het MKB Plein is de komende jaren ook sterk vertegenwoordigd op de Military van Boekelo. Het is een samenwerking die diep gaat; het fysieke MKB Plein is het kloppend hart van de zakelijke activiteiten gedurende de Military. De combinatie van topsport, business en pleasure is onweerstaanbaar: de Military trekt een trouw publiek uit zowel binnen- als buitenland, waarbij zaken met een stukje ontspanning gecombineerd kunnen worden. Zo is er naast de paardensport zelf voor het hele gezin van alles te beleven op de Military. Volgens de Military zelf komt ruim 80 procent van de zakelijke bezoekers om te netwerken, waardoor het haast onmogelijk is om géén nieuwe contacten op te doen. De ontspannen, informele sfeer past hierbij perfect. De Military is continu op zoek naar mogelijkheden om banden met het MKB te versterken; een wederzijdse ambitie. Groei is samen een reis maken, waarbij dit de eerste, belangrijke stap is.

Bijzondere ontmoetingen
Zaterdag is één van de hoogtepunten voor het MKB Plein. Dan komen maar liefst 350 genodigden van het MKB Plein bijeen op de Military; ondernemers, partners en allerlei organisaties. Een perfecte sfeer voor contacten die bij zullen dragen aan de groei van deze ondernemers. Hierbij gaat speciale aandacht uit naar Stichting Hartekind. Het MKB Plein is namelijk als Hartevriend verbonden aan dit goede doel. Stichting Hartekind zet zich in voor ondersteuning van kinderen met een aangeboren hartafwijking; dit heeft een grote impact op hun gezondheid. Dankzij de steun van vele sponsoren en Hartevrienden zoals het MKB Plein kan meer onderzoek bekostigd worden wat hun overlevingskansen ten goede komt. Waar 50 jaar geleden bijna alle kinderen met een aangeboren hartafwijking overleden, haalt nu al 90 procent van deze kinderen de volwassen leeftijd, met een betere kwaliteit van leven. Ook dit is een belangrijk stukje groei dat het MKB Plein samen met sociaal betrokken ondernemers wil realiseren.

Gratis groeiscan
Bezoek ons op de Military en schrijf uw onderneming in voor een gratis groeiscan.

Groeicoach worden
of groeicoach zoeken?

Wilt u meer weten over de activiteiten van het MKB Plein? Neem contact op met Rob Naaktgeboren via: r.naaktgeboren@mkbplein.com

Afbeelding
Afbeelding