Afbeelding
Foto:

Verwijder hondengeur uit de auto

DEVENTER - Bijna één op de vijf huishoudens heeft een hond. Nederlanders zijn ware huisdierliefhebbers, dus we nemen ze ook graag mee overal naar toe. Maar het vervoeren van de hond in de auto heeft wel een belangrijke keerzijde: hondengeur in de auto. Wat kun je er tegen doen?

Ook al is de hond zelf nog zo lief en goed verzorgd, hondengeur is nooit helemaal te voorkomen. Toch zijn er zeker dingen die je kunt doen om de overlast te beperken. Zo is het verstandig om altijd wat dekens in de auto te hebben liggen. Dit voorkomt dat de hond direct op bekleding ligt, waardoor geur in de absorberende stoffen kan trekken. Was deze deken regelmatig op zeker 60 graden om geuren tegen te gaan. Verder is het regelmatig stofzuigen van de auto goed om de ophoping van haar tegen te gaan. Reinig waar mogelijk ook de kunststof delen van de auto, aangezien deze ook gevoelig zijn om geuren op te nemen en vast te houden.

Sprays en middeltjes
Er zijn tegenwoordig ook veel sprays en andere middeltjes op de markt die de geuroverlast tegen moeten gaan. Deze werken echter net als bijvoorbeeld een toiletspray of kamerspray: ze maskeren de geuren, maar verwijderen ze niet.

Diepe reiniging
Wanneer u écht van de hondengeur af wil, bijvoorbeeld wanneer u de auto verkoopt of inruilt, kan het verstandig zijn om deze professioneel te laten reinigen. Zo kan een professionele autoreiniger de bekleding zeer diep reinigen met een extractor om vuil echt weg te halen. Tegenwoordig gebruiken zij ook steeds vaker de zogeheten ozon-reinigers. Hierbij veranderd zuurstof in de auto in ozon, wat bacteriën doodt en de auto frisser laat ruiken. Het is echter geen wondermiddel; diepe reiniging is ook dan nog vaak nodig.