Praktisch mét prestaties: de nieuwe Honda HR-V Sport

DEVENTER - De compacte SUV was de afgelopen jaren als categorie een ware verkooptopper. Merken doken gretig in dit segment, waardoor de keuze voor kopers riant is. Maar menig compacte SUV is met name gericht op het praktische aspect van meer ruimte en comfort. Dat je hierbij ook niet in hoeft te leveren op prestaties en 'fun factor' bewijst Honda met de nieuwe HR-V Sport uitvoering.

Rond deze tijd vorig jaar presenteerde Honda de nieuwste versie van de HR-V aan het publiek. De auto kreeg een mooie facelift ten opzichte van het oude model; een aangepaste neus, wat meer chroom hier en daar, nieuwe verlichting voor en achter en uiteraard ook weer nieuwe kleur- en editie opties. Zo begint de Honda HR-V bij de Comfort-versie voor 28.900. Via de Elegance (vanaf 32.360 euro) en de Executive (vanaf 35.265 euro) komen we uit bij de Honda HR-V Sport.

Fris en sportief
Het uiterlijk van de nieuwe HR-V Sport verraad op subtiele wijze dat deze wat meer ambities heeft dan een reguliere HR-V. Indrukwekkende lijnen die vloeiend doorlopen van voor naar achter, met een speelse belijning van de deuren. Zo zijn de handgrepen van de achterportieren kundig weggewerkt in het frame, waardoor het een vloeiende zijlijn krijgt. De brede wielkasten met mooie 18 inch lichtmetalen velgen en aflopende daklijn geven het een wat speelser karakter. Op deze editie zijn de LED-koplampen en dagrijverlichting en mistlampen standaard. Een gespierde, eigentijdse look waar de nieuwe HR-V goed mee voor de dag komt. Uiteraard kan de liefhebber naar wens nog kiezen voor verdere personalisatie door te kiezen voor accessoires.

Sportief van binnen
De Honda HR-V Sport krijgt ook een sportief interieur mee. De stoelen sluiten perfect aan op het lichaam en bieden aangename ondersteuning en comfort. De HR-V Sport beschikt ook over Honda's praktische 'magic seats'; verstelbare passagiersstoel en achterbank, die in allerlei varianten neergeklapt kan worden voor het maximaliseren van de ruimte. Zo is de passagiersstoel ook geheel neer te klappen waardoor een extra lange laadruimte ontstaat. Een praktisch ontwerp waardoor de HR-V meer kan dan je aanvankelijk zou verwachten. Deze Honda is dus volledig 'Ikea proof'.