Anders rijden

Wat heeft een gemiddelde automobilist met fietsen. Het lijkt een natuurlijke combinatie net zoals klompen, molens, tulpen en de Oranje voetbalgekte bij Nederland horen. De fiets is een vervoersmiddel dat door jong en oud wordt gebruikt en we leren de kinderen al vroeg fietsen. Veel automobilisten willen graag fietsen als tijdverdrijf of om lekker te sporten. Heel vaak zien we een auto rijden met een fietsdrager met fietsen en parkeren ze deze op een verzamelpunt om mee te doen aan een toertocht op de weg of in de natuur.
Als bestuurder verandert er dan niet veel qua verkeersregels en toch heb ik het idee dat dat bij sommige mensen toch wel het geval is. Hoe vaak rijden groepen wielrenners gewoon op de weg en maken ze geen gebruik van het verplichte fietspad. Wat mij opviel deze week was dat veel mensen een nieuwe manier van fietsen hebben uitgevonden. Bang voor een forse bekeuring of willen ze zich netjes houden aan de nieuwe wetgeving? Het mobieltje en het verkeer gaan volgens vele veiligheidsonderzoeken niet goed samen en de overheid heeft hierop ingespeeld en gaat op de nieuwe wetgeving extra toezicht houden. Ik zag nu mensen stoppen met fietsen en al stilstaande een telefoongesprek voeren. Prima zaak toch en nu maar kijken of dit allemaal ten goede komt van onze verkeersveiligheid en het minder verkeersslachtoffers zal opleveren.
Gaat u zelf de komende week ook veel fietsen bijvoorbeeld op uw vakantieadres. Neemt u dan ook uw fiets mee op een fietsdrager. Even een tip, controleer even goed uw verlichting van de fietsdrager en kijk even goed of de juiste kentekenplaat op uw drager zit als u afgelopen periode een andere auto hebt aangeschaft. Belangrijk is ook zien en gezien worden. De medeweggebruikers zien u graag op tijd, dus zorg ervoor dat de fietstassen niet de achterlichten afschermen, maar zorg ervoor dat de achterlichten van de auto zoveel mogelijk zichtbaar zijn. Bij twee elektrische fietsen kunt u mogelijk wel meer dan de toegestane kogeldruk hebben. Haal dan de accu's van de fietsen af en leg deze in de kofferbak van uw auto. Laat alles nog even controleren en maak gebruik van de vakantie controlebeurten. Laat ook uw fietsdrager meteen even controleren. De Deventer dealers zorgen graag voor uw veilige mobiliteit en voor uw zekerheid. Laat uw auto op tijd nakijken voordat u op vakantie gaat of kom kijken voor een nieuwe of gebruikte auto. De Deventer dealers hebben zeker hele leuke en aantrekkelijke aanbiedingen. Kijk maar eens in deze mooie editie van de Autopaper.

Voor alle mensen die nu al op vakantie gaan, hele fijne dagen en veilige kilometers.

René Temmink