Afbeelding
Foto:

Huur veilig een auto in het buitenland zonder verrassingen

DEVENTER - Wie deze zomer geniet van een verre vakantie met het vliegtuig, wil graag ook op de plaats van bestemming mobiel blijven. Het huren van een auto op de vakantiebestemming is dan een aantrekkelijke mogelijkheid.

Wanneer u een auto wil huren komt er vaak wat rompslomp bij kijken, maar ook onzekerheden. Hoe huur je veilig én voordelig een huurauto? We nemen enkele tips door.

Vooraf boeken
Hoewel het aantrekkelijk goedkoop kan zijn om lokaal te huren op de plaats van bestemming, is het toch verstandig om vooraf te boeken vanuit Nederland en het liefst bij een grotere, internationale verhuurder. Zo weet je precies waar je aan toe bent en er is tijd om de voorwaarden goed door te nemen. Bovendien kun je ook makkelijker aanbiedingen vergelijken. Kies voor een bedrijf dat all-inclusive verhuurd, dus inclusief WA- en schadeverziekering en een ongelimiteerd aantal kilometers.

Praktische details
Kies een auto die ruim genoeg is voor je beoogde vakantiegroep en ga wel voor een passend voertuig. Ga niet direct voor een budgetvoertuig, maar wel iets dat lekker rijdt op de bestemming. Wanneer u huurt, zorg dan ook dat u een creditcard hebt. Veel verhuurders vragen een creditcard voor het betalen van de huur en borg. Let verder op de tankregeling; bij sommige verhuurders rijdt u weg met een volle tank én moet u een auto met volle tank inleveren.

Controle
Let bij het ophalen en inleveren van de auto op aanwezige schades en controleer of alles werkt. Maak foto's van de schade en laat het aantekenen op het huurcontract. Veel huurders worden na afloop 'verrast' met schades aan de huurauto, waarbij verhuurders soms vrolijk het bedrag van de creditcard afschrijven.

Checklist
De ANWB geeft nog meer tips over het huren van een auto in het buitenland, compleet met een handige checklist. Kijk voor meer informatie op: www.anwb.nl/vakantie/autohuur/tips