Afbeelding
Foto:

Ford's kleine kat groeit op

DEVENTER - Ford brengt een wat bekendere naam uit het verleden weer terug op de markt. Afgelopen maand kondigde het merk de terugkeer van de Puma aan.

De Ford Puma was al een tijdje van de markt. De eerste generatie Puma werd van 1998 tot en met 2002 geproduceerd. Een kleine coupé die alleen op de Europese markt verkocht werd. Het was de voorloper van de StreetKa en gebaseerd op de Ford Fiesta. Ford bouwde de Puma uitstekend; zo reden er eind vorig jaar nog 11.000 stuks rond in het Verenigd Koninkrijk.

Grotere kat
de Ford Puma keert nu weer terug op de markt, maar niet meer als kleine coupé. De nieuwe Puma is namelijk een compacte crossover. Ford weet uiteraard ook zeer goed dat dit een populair segment is en hoopt wat mee te snoepen van deze taart. De Puma kreeg dan ook wat SUV-achtige elementen en een ongetwijfeld aantrekkelijke prijsstelling. Het is een opvallende auto met stoere lijnen, een grote grille en vrolijk ogende koplampen. Een ietwat aflopende daklijn geeft een sportieve hint.

Mooi platform
De nieuwe Puma staat op een wat langere en bredere versie van het Fiesta B-platform. Dit vertaalt zich ook in wat meer ruimte in alle dimensies. Zo beschikt deze over een riante 456 liter bagageruimte. verder is de auto voorzien van alle gebruikelijke veiligheidssystemen en rijassistenten. Het interieur is modern en van alle gemakken voorzien. Eén van de minder vaak geziene opties: de Puma kan ook geleverd worden met massagestoelen. Omdat de Puma ook geliefd zal zijn bij de jonge gezinnen én actievere leefstijlen zijn de stoelhoezen makkelijk afritsbaar zodat deze eenvoudig gereinigd kunnen worden.

Duurzaam
De nieuwe Ford Puma komt ook beschikbaar als hybride variant. Dit levert een indrukwekkend zuinig brandstofverbruik op, tegelijk met een veel lagere uitstaat dan gebruikelijk. De hybrides komen als 125 pk en 155 pk versies.

Levering
Ford is al wel druk bezig met de promotie van de nieuwe Puma, maar de levering laat nog even op zich wachten. De auto's zijn vanaf december dit jaar verkrijgbaar. De exacte prijzen en uitvoeringen zijn op dit moment nog niet beschikbaar. Wel kunt u op www.ford.nl uw interesse aangeven om straks als één van de eersten de nieuwe Puma te ontvangen.