Opel Corsa-E maakt elektrisch rijden heel bereikbaar

DEVENTER - Het is een waar icoon in de autowereld; de Opel Corsa. Wie had kunnen bedenken dat de goedkope Corsa bij de introductie in 1982 zo'n wereldwijd succes zou worden? Meer dan 13,6 miljoen exemplaren rolden van de band over vijf generaties. Met licentie-productie in alle uithoeken van de wereld. De Opel Corsa maakte mobiliteit betaalbaar voor een hele generatie. Het merk hoopt nu hetzelfde te doen voor elektrisch rijden, met de introductie van de nieuwe Opel Corsa-E. De volledig elektrische variant van de nieuwe Corsa.

De Opel Corsa-E komt met drie belangrijke getallen: 136 pk vermogen, 330 kilometer actieradius volgens WLTP en: begin volgend jaar als Launch Edition verkrijgbaar vanaf 34.999 euro. Zet dit af tegen de vanaf-prijs van Opel's Ampera-E (46.699 euro) en het is een sterk argument voor duurzaam elektrisch rijden. De Ampera-E compenseert de hogere prijs weliswaar door meer vermogen en een grotere actieradius, maar wie toe kan met minder ziet in de Corsa een zeer aantrekkelijke elektrische optie.

Icoon
Dat de Opel Corsa zo'n icoon is, is natuurlijk met name te danken aan de zeer aantrekkelijke prijsstelling. Je krijgt veel mobiliteit voor een scherpe prijs; vanaf 15.999 euro voor de 3-deurs en vanaf 19.999 euro voor de vijfdeurs. De 3-deurs is dan ook Opel's goedkoopste model in het gamma. De prijs is echter niet de énige reden. Wie wel eens een Corsa gereden heeft, weet dat het leuke, speelse auto's zijn, relatief laag in onderhoud en betrouwbaar. Er is voor elke rijder wel een passende Corsa te vinden; ze zijn in zoveel varianten gemaakt door de jaren heen.

Elektrisch rijden
Dat Opel juist kiest om zijn betaalbare bestseller als volledig elektrisch model in de markt te zetten is een mooie stap om duurzaam elektrisch rijden te promoten. De elektrische auto is nu naar de belevenis van veel potentiële kopers nog relatief duur, maar de technologie is wel steeds beter bereikbaar. Elektrisch rijden heeft diverse voordelen die opwegen tegen de hogere aanschafprijs. Zo zijn elektrische voertuigen relatief onderhoudsarm, ze bieden vaak veel innovatieve features, zo leveren sportieve prestaties en: ze zijn beter voor het milieu. De nieuwe Corsa-E moet elektrisch rijden dan ook uit het niche-hoekje halen aldus Opel.