Afbeelding
Foto:

Het hoofd koel houden met een goed werkende airco

DEVENTER - De lente komt beetje bij beetje op gang, maar voor je het weet zitten we al weer in de zomer. Met de mooie, warme dagen in het vooruitzicht en natuurlijk de leuke zomerse trips is het belangrijk om al wel even na te denken over uw airconditioning in de auto.

Hoewel de zomerse dagen natuurlijk zeker mooi zijn, zijn ze toch wat minder leuk wanneer u onvrijwillig zit te zweten in de auto. Op tijd en vakkundig onderhoud uit laten voeren aan uw airco voorkomt dit soort vervelende verrassingen. Ook voorkomt u hiermee een fikse uitgave - zonder goed onderhoud kan het systeem schade oplopen. Er lekt elk jaar wat van het circulerend koudemiddel weg en dat verslechtert het systeem snel, want indirect zorgt het middel ook voor de smering van het gehele systeem. Een defect airco-systeem is al snel een kostenpost van zo'n € 500,-. Ook is een airco-systeem vatbaar voor aangroei van schimmels en bacteriën met name in de verdamper. Een nare lucht is dan het gevolg. Reden genoeg om uw airco tijdig en regelmatig te laten reinigen en onderhouden.

Afspraak maken
Bij Autobedrijf Bouwman kunt u voor reiniging en onderhoud van de airconditioning terecht. Voor een onderhoudsbeurt van het systeem betaalt u € 99,-. Het reinigen van de airco kan al voor slechts € 29,-. Kom langs of maak een afspraak om uw airco in goede conditie te houden. Autobedrijf Bouwman vindt u aan de Smeenkhof 6 in Deventer. Via www.autobedrijf-bouwman.nl/ kunt u ook een afspraak.