Afbeelding
Foto:

BMW introduceert nieuwe 1-serie

DEVENTER - Jong, cool en 'urban'. Zo omschrijft BMW de nieuwste generatie 1 serie. Het merk hoopt met de sportief gelijnde nieuwe 1 serie een wat jongere koper te trekken. Aan de marketing zal het niet liggen: BMW benadrukt de sportiviteit van het model, de wendbaarheid en rijplezier en ook vooral het design. Toch zijn er ook belangrijke verschillen met de eerdere generatie 1-serie.

BMW introduceerde de eerste generatie 1-serie al weer in 2004. Hij heeft zichzelf echt vast weten te stellen als een mooie compacte middenklasser. Met de laatste facelift van de voorgaande facelift al weer in 2015 was het ook wel nodig om een en ander te actualiseren. BMW koos voor een geheel nieuw platform met voorwielaandrijving in plaats van achterwielaandrijving. Dit leverde onder meer wat meer been- en hoofdruimte op voor passagiers en de bagageruimte nam toe tot standaard 380 en maximaal 1.200 liter. De nieuwe 1-serie komt beschikbaar in diverse varianten, namelijk de Luxury Line, Sport Line en de meest sportieve M Sport. Deze biedt een optimaal sportonderstel en aerodynamicapakket, bovenop de krachtige BMW M135i x-Drive motor. Kopers genieten van het hoogwaardige interieur dat uiteraard naar wens samen te stellen is.

Meer informatie
BMW heeft op dit moment nog niet de concrete informatie bekendgemaakt over de prijzen en levertijden van de nieuwe BMW 1-serie. De huidige BMW 1-serie begint bij 31.114 euro. Geïnteresseerden kunnen al wel via www.bmw.nl hun interesse kenbaar maken om zo straks als een van de eersten de nieuwe telg te kunnen rijden.