Afbeelding
Foto:

RDW verbetert digitale dienstverlening

DEVENTER - We kunnen steeds meer zaken digitaal regelen; internet is inmiddels voor de meeste zaken niet meer weg te denken. Ook de RDW biedt steeds meer zaken digitaal aan, zo ook de tenaamstellingscode.

Het kwam nog wel eens voor dat een eigenaar van de auto de tenaamstellingscode of delen ervan kwijtraakte. Deze moest dan opnieuw aangevraagd worden bij de RDW, die dit vervolgens per post verstuurde. Dit proces kon vaak enkele dagen duren, wat onhandig was met de verkoop van een auto. De code bestaat zoals u vast weet uit twee delen en heeft in totaal 9 cijfers. Het eerste deel ontvangt de eigenaar op het tenaamstellingsverslag als hij het voertuig op naam zet. Het tweede deel ontvangt deze dan per post bij het kentekenbewijs. Bij het samenvoegen gaat het bewaren wel eens mis volgens de RDW. Jaarlijks worden zo ruim 200.000 nieuwe tenaamstellingscodes aangevraagd.

Digitaal aanvragen
Als eigenaar van een voertuig kunt u vanaf nu de nieuwe tenaamstellingscode digitaal aanvragen én per email ontvangen. Het aanvragen van een nieuwe code kan via www.rdw.nl. U logt dan in met uw DigID en kiest het voertuig waarvoor u een vervangende code wilt hebben. Er is wel een klein tarief aan verbonden van 1 euro. U ontvangt na betaling direct een email met een link waar u de nieuwe tenaamstellingscode kunt downloaden. Let wel: dit kan dus alleen voor uw eigen voertuig dat op uw eigen naam staat. Wanneer u voor iemand anders een code aanvraagt, kunt u deze nog steeds per post ontvangen.