Het Moment

Wat is voor u het moment wat u waarschijnlijk nooit meer vergeet. Is dat de trouwdag, de geboorte van een kind of totaal iets anders.
Voor mij zijn er meer momenten die ik nooit vergeet en één daarvan werd afgelopen dinsdagavond aan het lijstje toegevoegd. De wedstrijd Go-Ahead Eagles tegen RKC Waalwijk. Een krankzinnige wedstrijd waarbij de thuisclub op een 0-2 achterstand kwam en waarbij in de rust de clubarts van RKC Waalwijk een hartstilstand kreeg in de kleedkamer. Na rust vielen de doelpunten als rijpe appels en werd het een wedstrijd om nooit meer te vergeten. Wat was uw moment in deze wedstrijd, de 4-3 vlak voor het einde of was het de gelijkmaker in de extra tijd waardoor de feestvreugde, die fantastisch was in het stadion, ineens over was en spelers op de grond vielen van verdriet, teleurstelling en onbegrip. Het moment, promotie naar de eredivisie was opeens weer heel ver weg. Voor sommige spelers was dit de laatste kans om ooit nog eens in de eredivisie te spelen. Op de tribune zag ik zingende, feestende supporters met een biertje helemaal uit hun dak gaan. Maar het moment, dat doelpunt veranderde alles in een keer. Een bizar seizoen met heel veel mooie momenten, maar ook emotionele momenten. De minuut stilte voor Wim Woudsma dinsdag, maar zeer zeker het moment waarbij Richard Thannhauser afscheid nam van zijn club en werd toegesproken door Hans de Vroome op het veld. Kippenvelmomenten en ook bij de crematie waar velen afscheid namen van hem. Zo’n afscheid van een clubicoon was voor mij ook een moment om nooit te vergeten. Maar na zo’n nederlaag als dinsdag gaat ook alles weer door, voor de één moeilijk voor de ander iets gemakkelijker. In het stadion zag ik Chris Scholten nog lopen en woensdag las ik een stuk in de krant over zijn beleving. Een prachtig stuk met een mooi slot van zijn broer. Hij zei “de volgende keer beter”.
In diezelfde krant las ik ook dat de trainer John Stegeman van binnen huilde na afloop van de wedstrijd, maar het nieuws van zijn huilen verdween toen de media kwamen met het nieuws dat John Stegeman naar PEC Zwolle ging. Bizar, niet dat hij daar heen gaat, maar wel het moment waarop dit bekend werd gemaakt. Als prof moet je de totale focus hebben op die wedstrijd en kun je niet met twee petten op bezig zijn. En natuurlijk gun ik iedereen het allerbeste en weet ik ook dat deze voetbalwereld andere wetten kent. Eerder maakte ook spelers deze overstap, die riepen ook dat ze clubliefde hadden. Ik weet beter en daarom heb ik veel respect en waardering voor alle mensen met echte clubliefde, vrijwilligers, mensen van het sfeerteam, de echte clubiconen die dag en nacht met deze mooie, bijzonder club bezig zijn. Laat iedereen terugkijken op de geweldige sfeer in het prachtige voetbal stadion “de Adelaarshorst“.