Afbeelding
Foto:

Een aangename temperatuur door goed onderhoud van airco

OLST - Elk onderdeel van de auto heeft onderhoud nodig om goed te blijven werken en slijtage tegen te gaan. Zo ook de airconditioning van uw auto. Deze zorgt er niet voor dat u veilig van A naar B kunt rijden, maar zorgt wel voor een aangename rit.

Elk jaar verliest het airconditioningsysteem een klein deel van de inhoud. Wordt er niets aan het systeem toegevoegd, dan zal uiteindelijk is systeem drooglopen en kapot gaan. Er is echter veel veranderd aan voertuigen in de loop der tijd. Om auto's zuiniger te maken, worden auto's ook lichter gemaakt. Zo is ook de airco van de auto aangepakt en compacter uitgevoerd. Doordat er minder koelmiddel in het aircosysteem zit, vervangt Boskamp tegenwoordig de gehele inhoud van het systeem in plaats van het alleen aan te vullen. Het systeem heeft daardoor altijd voldoende en kwalitatief goede koelmiddel.

Ontvochtigen
De airconditioning in uw voertuig kan niet alleen maar de temperatuur verlagen. Het zorgt ook voor het ontvochtigen van de lucht. Een minder vochtige lucht maakt het binnenklimaat van uw auto nog comfortabeler. Het onttrekken van vocht maakt dat de airco ook buiten het zomerseizoen goed bruikbaar is. Zo worden beslagen ruiten in de winter door gebruik van de airco tot een minimum beperkt.

Meer weten?
Wilt u meer weten over onderhoud van de airconditioning van uw voertuig? Vraag het Autobedrijf Boskamp! U vindt Boskamp aan de Koekoeksweg 19-21 in Olst of neem contact op via 0570-561290.