Winnen en je winnaar voelen

Hebt u ook zo genoten van de overwinning van Ajax in de CL wedstrijd van dinsdag 5 maart in Madrid. Ik als sport- en voetbalbewonderaar wel. Over 25 jaar praten veel voetballiefhebbers hier nog over. Dit succes is het gevolg van een zeer goed team, dat met hun kwaliteiten, inzet, mentaliteit en geloof in eigen kunnen iets heel moois hebben neergezet. Een "kleine club" wint van de wereldkampioen. Mooi toch, dat alle puzzelstukjes op die avond in elkaar pasten. Ik heb genoten en gun ze het ook, maar dit zou ik iedere club gunnen, want ik durf te zeggen dat ik nog steeds neutraal en objectief ben. En wat heb ik genoten, niet alleen van de wedstrijd maar ook van de derde helft met alle interviews, de herhalingen, de krantenkoppen en de internationale reacties in de media. Maar ook van het enthousiasme en de ontlading van de spelers na afloop, allemaal inclusief de reservespelers. Hieraan zag je dat er een team was en dat straalde dit team ook uit.

Wat is er weinig verschil tussen sport en het bedrijfsleven. Ook wij van AutoCity AVK voelen ons een winnend team. De mooie prijs die wij hebben ontvangen van Suzuki Nederland als "Best presterende Suzuki dealer" is voor ons team ook een geweldige overwinning.

Samen leren, samen doen, samen vertrouwen hebben en samen betrokkenheid voelen. Passie is de brandstof tot succes en passie geeft motivatie, energie en kracht. Deze prijs kregen wij niet door met 1-4 te winnen zoals Ajax in Madrid. Nee, wij kregen deze mooie prijs na beoordeeld te zijn op 25 punten voor verkoop, service en onderhoud, klantvriendelijkheid en klantentevredenheidsaspecten.

Succes ontstaat vaak door geen eendagsvlieg te zijn, maar te zorgen voor een goed team dat trots is op het vak, passie heeft voor het vak en aandacht in de vorm van gewijde nieuwsgierigheid heeft. Een team dat doortastend, krachtig en daadkrachtig is en zelfvertrouwen heeft.

De belangrijkste beloning is niet die prijs. Voor mij als ondernemer is de belangrijkste beloning iedere dag met een lach naar mijn werk te gaan en met een trots team terug kijken op het geleverde werk en de prestaties en met zeer tevreden en loyale klanten.

Dan is winnen leuk en voel ik me ook een winnaar.

Met vriendelijke (sport)groeten,

René Temmink