Begin de dag met een lach

Op mijn bedrijf bij AutoCity AVK werd ik aangesproken door mevrouw Verhoog over de column die ik maandelijks schrijf voor de Autopaper. Ik zei dat het na zoveel jaren niet mee valt om steeds maar weer een onderwerp te bedenken en vroeg haar om een onderwerp. Heel spontaan zei ze: "gewoon doorgaan en begin gewoon de dag met een lach". Ik zei: "Dit wordt het onderwerp."

Maar is dat wel waar, begin de dag met een lach. Dit zou voor iedereen fantastisch zijn, maar lukt dat ook. Als ik 's morgens vroeg de krant opensla, schrik ik soms of ben ik verbaasd over wat ik lees. Dan staat het huilen me nader dan het lachen. Vreselijke ongelukken en veel menselijk leed. Of ik lees dat het kabinet heeft berekend dat iedereen er in 2019 op vooruit gaat. Ik denk dan, dat is mooi en begin een beetje te lachen als een boer met kiespijn, want uit ervaring weet ik wel beter. Verhoging van het BTW-tarief, motorrijtuigenbelasting, BPM-tarieven, parkeertarieven en wat te denken van de medische kosten.

Wie is nu de lachende derde? Ik denk dat de minister van Financiën stiekem in zijn vuistje zit te lachen. Er komt vast wel weer meer binnen dan verwacht, want met de juiste berekeningen maken in Den Haag gaat er nog wel eens wat mis. Kijk nu maar eens naar de berekeningen die gemaakt gaan worden over een eerlijke kostenverdeling voor een beter klimaat. Ik ben zeker een voorstander van zorgen voor een beter milieu en een gezonde toekomst voor onze jeugd, maar pak dan ook de daadwerkelijk vervuilers stevig aan. En laat ook de buitenlandse vrachtauto`s en personenauto`s fors meebetalen aan de vervuiling, want dit zijn veelal geen schone motoren. Wij betalen ook in het buitenland voor een milieusticker en onze EU-genoten lachen ons gewoon uit. Die domme Nederlanders rekenen zelf niets, maar wij rekenen wel tolgeld en toeslagen. Laten wij dit ook doen. Beter (te) laat dan nooit, want wie het laatst lacht, lacht het best.

Laten we zorgen dat autorijden voor iedereen mogelijk blijft en ook kijken naar een schoon en beter milieu met een eerlijke kostenverdeling, want dan krijg je die lach niet van mijn gezicht.

Groeten René Temmink