Afbeelding
Foto:

Citroën verklapt dat er meerdere hybride modellen aankomen

DEVENTER - Op dit moment is de Citroën C5 Aircross SUV het enige model waarvan bekend is dat er een hybride versie op de markt gebracht wordt. Toch is elektrisch rijden voor Citroën geen onbekend terrein.

De Citroën C-Zero is een auto waarmee u zich volledig elektrisch kunt verplaatsen. Voor u dus geen bezoek aan een tankstation meer, maar eenvoudig thuis of bij een laadpaal opladen. Daarnaast heeft de C-Zero als voordeel dat u geluidloos rijdt en er geen uitstoot van CO2 of andere schadelijke stoffen uitstoot.

C-Zero biedt veel
De Citroën C-Zero is uitgerust met een 16 kWh accu en een elektromotor met een vermogen van 49 kW. Hiermee rijdt u afhankelijk van omstandigheden en rijstel zo'n 150 km en kan er een topsnelheid van 130 km/h behaald worden. Lijkt niet veel, maar zeg eens eerlijk: Wat heeft u nodig in de stad? Een Citroën C-Zero is door de vormgeving met vloeiende lijnen en grote ruiten direct te herkennen. U kunt kiezen uit zes verschillende carrosseriekleuren en tegen meerprijs is ook metallic of parelmoer lak mogelijk.

Opladen
U wordt via de meter continu op de hoogte gebracht van de hoeveelheid energie die de accu nog heeft en hoeveel kilometers u nog kunt maken. U weet dus te allen tijde wanneer het tijd wordt om op te laden. Sowieso laadt de accu ook op tijdens het rijden. Bij het verminderen van vaart wordt bewegingsenergie omgezet en als elektrische energie opgeslagen in de accu. Verder kan er opgeladen worden bij speciale laadpunten. In 30 minuten is de accu al voor 80 procent vol. Opladen via een 220V-stopcontact is de laatste mogelijkheid en het volledig opladen duurt dan 6 tot 11 uur.

Zien is geloven
Bij de Citroën-dealer kunt u met veel modellen van Citroën, zowel met een verbrandingsmotor als met elektromotor of hybride, kennismaken. Dus kijk op www.citroen.nl naar de dichtstbijzijnde dealer en breng een bezoek aan de showroom.