Afbeelding
Foto:

Peugeot e-Legend concept laat zien wat mogelijk is

DEVENTER - Peugeot laat sinds kort in reclame-uitingen de Peugeot e-Legend concept zien. Een auto die futuristisch oogt en op technisch vlak dat ook zeker is. De e-Legend is niet in de showroom te zien en is zelfs niet op de Nederlandse markt gebracht, maar deze volledig elektrische auto geeft wel een heel duidelijk beeld van waar Peugeot naartoe wil.

Bij velen leeft het idee dat een elektrische auto maar een beperkte actieradius en snelheid kan hebben. Met de e-Legend laat Peugeot duidelijk zien dat dat niet altijd het geval is. Deze auto heeft namelijk een accu met een capaciteit van 100 kWh en daarmee is het afleggen van een afstand van 500 km en het behalen van een snelheid van 220 km/h mogelijk. De Peugeot e-Legend concept laat verder zien dat er ook gekeken en geƫxperimenteerd wordt met autonoom rijden en technische veranderingen waardoor autorijden nog veiliger en nog aangenamer wordt.

Huidig assortiment
Het assortiment elektrische Peugeots bestaat op dit moment uit de iOn, de Partner Tepee Electric en de Partner Electric. Deze hebben een actieradius van respectievelijk 150, 170 en 170 kilometer. De iOn is een auto die uitermate geschikt is voor de stad: compact en wendbaar en geen uitstoot van CO2 of schadelijke stoffen. De Partner Tepee Electric heeft diezelfde voordelen, maar biedt meer ruimte voor bagage en passagiers (vijf ruime zitplaatsen). De Partner Electric ten slotte is de ideale, elektrische bestelwagen. Kom langs in de showroom van de Peugeot-dealer in Deventer om zelf de voordelen en het comfort van elektrisch rijden te ervaren. Vindt de dichtstbijzijnde dealer via www.peugeot.nl.