Afbeelding
Foto:

Autobedrijf Grouwstra ook voor onderhoud aan elektrische auto

DEVENTER - De elektrische auto zien we steeds vaker op de Nederlandse wegen. Bij Autobedrijf Grouwstra springen zij al in op de toekomstige groei. Technicus Tom Nijdeken volgde recent een cursus om veilig en vakkundig aan een elektrische auto te kunnen werken.

"Elektrische auto's vergen speciale aandacht. Bij de cursus leer je hoe je een auto veilig moet stellen zodat je aan specifieke onderdelen kunt werken. Wanneer je aan het verkeerde deel zou komen, dan merk je dat zeker..." grapt Nijdeken. Autobedrijf Grouwstra had de afgelopen jaren al vaker hybride- en volledig elektrische auto's in onderhoud van diverse merken. Met de verwachte groei is het belangrijk om ook deze expertise verder uit te breiden. Een elektrische auto is immers op veel punten wezenlijk anders. Zo zijn er weliswaar minder bewegende delen dan in een traditionele auto, maar daarentegen is de elektronica vrij complex. Ook zijn er nieuwe onderdelen zoals de regeneratieve remmen. Tom's eigen interesse in computers en electronica helpt natuurlijk zeker op dit vlak; als 29-jarig monteur krijgt hij dit soort vaardigheden snel in de vingers.

Ervaren team
Autobedrijf Grouwstra heeft een ervaren team in de werkplaats, waarbij u mag rekenen op een vakkundig resultaat. In de werkplaats zelf zijn enkele kleine dingen toegevoegd om het onderhoud uit te kunnen voeren. "Zo kwam er speciale meetapparatuur en beschermende handschoenen, zodat je veilig kunt werken met de veel hogere voltages in een elektrische auto." ?Een hybride auto vergt veelal hetzelfde onderhoud als de traditionele auto met alleen een verbrandingsmotor. Volledig elektrische voertuigen daarentegen vergen juist veel minder onderhoud. Er zijn veel minder bewegende delen en minder vloeistoffen. Er zijn nog wel delen die slijten zoals lagers, remmen en banden maar het kostenplaatje voor regulier onderhoud is zeker gunstiger. De moderne accu's hebben een lange levensduur en zijn zeer goed bestand tegen storingen.

Vakmanschap
Ervaar zelf het vakmanschap van Autobedrijf Grouwstra. Voor al uw regulier onderhoud, reparaties en meer van álle merken. Gevestigd aan de Maagdenburgstraat 1 en Revalstraat 12 in Deventer. Kijk voor meer informatie ook op: www.grouwstra.nl