2019 Honda CR-V Hybrid
2019 Honda CR-V Hybrid Foto:

Honda stelt helder doel voor elektrisch rijden vast

DEVENTER - Alle autofabrikanten willen ervoor zorgen dat er minder kilometers worden gemaakt met auto's die rijden op fossiele brandstoffen. Honda heeft een heel helder doel: In 2025 moet twee derde van de verkochte auto's een hybride, plug-in hybride, elektrisch of brandstofcel-auto zijn.

Het is niet een doel dat direct behaald kan worden, maar Honda is dan ook al veel langer bezig met de ontwikkeling van hybrides. Zo was er in het begin van deze eeuw al de Honda Civic IMA en later volgden de vernieuwde Civic Hybrid, de Jazz Hybrid en de Honda Insight. Door de ontwikkeling van de Honda CR-V Hybrid, een hybride SUV, is een volgende stap gezet in het rijden zonder fossiele brandstof. Naar verwachting komt Honda eind 2019 ook nog met de Urban EV, een volledig elektrische stadsauto. Deze stoere hatchback is in 2018 zelfs verkozen tot conceptcar van het jaar 2018!

CR-V Hybrid
De Honda CR-V Hybrid was eind 2018 al bij de dealer te bestellen en zal vanaf begin 2019 ook in de showrooms te zien zijn. De CR-V Hybrid is uitgerust met i-MMD, intelligente Multi-Mode Drive technologie, waardoor er optimaal gebruik wordt gemaakt van de elektro- en benzinemotor zonder dat de bestuurder er iets voor hoeft te doen. Om u de voordelen te laten zien van de CR-V Hybrid een aantal cijfers. De CO² uitstoot van een CR-V 1.5T automaat is 162 gram en die van de CR-V 2.0 Hybrid is slechts 120 gram. Een nieuwe CR-V Hybrid is al leverbaar vanaf € 40.960

Ervaren
Zelf ervaren wat het verschil is tussen een CR-V en een CR-V Hybrid? Bij Honda Wesselink aan de Solingenstraat 7 helpen ze u graag bij het maken van een weloverwogen keuze.