Afbeelding
Foto:

Elektrisch in de stad met Renault

DEVENTER - Bij Segerink & Wolbers vindt u diverse elektrische modellen van Renault. Renault heeft bijvoorbeeld de ZOE, een ideale gezinsauto, en bedrijfswagens als de Kangoo Z.E. en Master Z.E. Ook een elektrische auto van Renault is de Twizy. Niet een standaard auto, maar een stadsauto die echt onderscheidend is en veel te bieden heeft.

Kies voor de Twizy 80 of de Twizy 45. Voor de eerste is rijbewijs B noodzakelijk maar voor de Twizy 45 is een bromfietsrijbewijs al voldoende. De Twizy is ontworpen voor het stadsverkeer. De auto biedt bescherming tegen weersomstandigheden, zorgt voor snelle verplaatsing en geeft de mogelijkheid om de nodige bagage mee te nemen, maar geeft met een breedte van nog niet eens 1,4 meter de vrijheid vergelijkbaar met die van een motor.

Accu
De Twizy 80 heeft een maximale snelheid van 80 km per uur en heeft een maximale actieradius van 100 km. De Twizy 45, met een topsnelheid van 45 km per uur heeft een actieradius van maximaal 120 km. De afstand die daadwerkelijk afgelegd kan worden met een volle accu is afhankelijk van hoe zwaar de auto beladen is, de rijstijl en de weersomstandigheden. Vergeleken met de afstand die met een Renault ZOE afgelegd kan worden, zo'n 300 km, is het bereik beperkt. Maar de Twizy is ontworpen voor gebruik in de stad en daarvoor is het bereik meer dan voldoende. Het opladen van de accu is eenvoudig: steek de stekker in een standaard stopcontact met 230 volt. Het volledig opladen duurt 3,5 uur bij niet te extreme omstandigheden.

Betaalbaar
De consumentenadviesprijs voor de Twizy 45 is bij batterijhuur vanaf € 7.680,- en bij koop € 12.390,-. Voor de Twizy 80 zijn de bedragen respectievelijk vanaf € 8.480,- en € 13.190,-. Voor meer informatie over de Renault Twizy, één van de overige elektrische modellen van Renault of batterijhuur gaat u naar de showroom van Segerink & Wolbers aan de Revalstraat 4 in Deventer. Meer informatie over elektrisch rijden is ook te vinden op www.segerink-wolbers.nl.